CL-glæde, men luk r…., van Gaal

Af Karina Wulff Harrestrup
Det er en glædens uge, hvor vi er tilbage i Champions League med en dejlig 3-0-sejr og mål af Fellaini, Lukaku og Rashford! Vi er tilbage i det gode selskab, hvor vi SKAL være! Noget, der er Mourinhos fortjeneste efter at have sikret adgangen via sit modige sats på sejren i Europa League i sidste sæson. En succes, som viser, at United er tilbage på rette spor! Og det er noget, man ikke helt kunne tro på, da Louis Van Gaal var ved roret i klubben for halvandet år siden.

Det er ikke meget Van Gaal har været ude at sige efter fyringen i 2016, men nu følte han i sidste uge alligevel trang til at brøle lidt om sin – ja jeg kalder det gerne fiaskotid i Manchester.
Jo jo, bevares, han fik da sluttet af med et FA Cup-trofæ, men hans periode som manager bliver ikke noget, jeg nogensinde kommer til at huske tilbage på med glade tanker.

Ligegyldigheden og opgivenheden er det, som jeg vil huske allerbedst, når jeg tænker på van Gaal

Derfor klinger det hult i mine ører, når han er ude og sige, at han føler sig ydmyget over sin fyring og mener, at klubben faldt ham i ryggen og planlagde det hele, fordi man ville have fingrene i Mourinho, der var blevet ledig på markedet.

– United lagde en løkke om halsen på mig, og jeg var sendt til offentlig henretning, lyder det blandt andet fra hollænderen, som mener, at siden januar i fyringssæsonen var det hele under opsejling og nøje planlagt fra klubbens side, og det især blev for meget, da gamle spillere som Gary Neville og Paul Scholes begyndte at kritisere ham. Men den kritik var jo helt på sin plads – og var de fleste af jer ikke rørende enige???

Tja… hvad kan man sige til det hele? Om der var noget planlagt fra klubbens side for at stille Van Gaal i endnu dårligere lys end han selv formåede, kan vi naturligvis ikke vide. MEN jeg synes virkelig, at vores tidligere manager har brug for en tudekiks.

Hvis han følte sig udsat og kritiseret – så skulle han vel have strammet ekstra op og udvist entusiasme og kampgejst i stedet for at sidde ude på sidelinjen og ligne en, der var ved at falde i søvn under kampene – som oftest faktisk var til at falde i søvn under, da spillet på banen var uinspireret og søvndyssende.

Manden havde mistet sit omklædningsrum, og spillerne trængte SÅ meget til den fornyelse, som Mourinho har bragt med sig, og som især er ved at vise sig i denne sæson, hvor der bliver kæmpet indædt for både sejr og mål.

At Van Gaal sluttede af med et trofæ retter ikke op på, at han var en manager-katastrofe i klubben, og jeg er glad for, at han ikke længere er en del af det setup, der skal bringe United tilbage på toppen, for det magtede han simpelthen ikke. Og derfor ville det klæde ham ikke at være en bitter gammel mand, der ødelægger sit eftermæle endnu mere. Stop – bare stop nu!