De mange kampe vil være et drømmescenarie

Af Lars Bertelsen

Hvis Manchester Uniteds fremragende spil og avancement fortsætter i de forskellige turneringer, så kan det betyde en kamp hver fjerde dag i den resterende del af sæsonen. Det er hård kost, men samtidig et drømmescenarie for en sejrssulten klub.

Vi er på vej ind i foråret og dermed også den del af sæsonen, hvor alvoren sætter ind. I flere sæsoner har vi stort set intet haft at spille for på dette tidspunkt. I stedet har spændingen været begrænset til, hvorvidt United ville ende i top fire. I denne sæson er situationen en helt anden. José Mourinho har fået indprentet en stor del af sin vindermentalitet og sult i klubben. Indtil videre har det ført til et Community Shield-trofæ, mens vi på søndag har muligheden for at nuppe endnu et trofæ i form af Liga Cuppen.

Ved at gå hele vejen til finalerne i også FA Cuppen og Europa League, så kan United samtidig ende med at sætte en rekord. Sæsontotalen kan nemlig ende på 67 kampe, hvilket vil slå den tidligere rekord på 63 fra treble-sæsonen. United kan altså ende med at skulle spille en kamp hver fjerde dag. Derfor er spørgsmålet, om der vil blive prioriteret mellem turneringerne.

Meget mere end plastik

Som sidste års vindere af FA Cuppen er det et krav, at den forsvares efter bedste evne. Trækningen for kvartfinalen betyder en kamp mod Chelsea på Stamford Bridge og efter fadæsen i efteråret, der kickstartede Chelseas sæson, må man gå ud fra, at Mourinho er yderst opsat på at få revanche.

Samtidig har Europa League vokset sig ud af dens totale lavstatus i starten af nullerne. Den nye turneringsstruktur med seedede hold og gruppespil har givet et andet format, mens hovedpræmien – adgang til Champions Leagues forjættede land – har givet den en karakter, som er afgørende for Manchester Uniteds engagement i turneringen.

Sprængfarlig sæsonafslutning venter

Deltagelse i næste års Champions League er det altoverskyggende sæsonmål for Manchester United. Misser vi dette, kan vi se frem til et betragteligt økonomisk tab – særligt fordi Adidas-aftalen vil blive minimeret. I øjeblikket er der to muligheder for at indfri målsætningen. Den ene vej går gennem netop Europa League, mens den anden går gennem top fire i ligaen.

Af denne grund tror jeg, at Mourinho vil spille på begge heste med en ambition om at gå hele vejen begge steder – altså at vinde Europa League og samtidig slutte i top fire i ligaen. Netop dette kan dog vise sig ganske vaskeligt som følge af det komprimerede kampprogram. Således er ligakampe mod Manchester City og Southampton allerede blevet udskudt uden en bekræftet spilledato. Umiddelbart er de eneste ledige datoer i slutningen af april og starten af maj, hvilket vil resultere i en yderst sprængfarlig afslutning i Premier League.

Fra hjemmekampen mod Swansea i slutningen af april og frem til sæsonafslutningen den 21. maj på Old Trafford mod Crystal Palace er der allerede programsat udekampe mod Arsenal og Tottenham, og det er i samme periode, som vi nu kan risikere, at også udebaneturene til Etihad og St. Marys bliver placeret.

Skæbnen er i egne hænder

I øjeblikket må vi som fans vente i spænding, mens både programplanlæggere og Mourinho må bryde hovedet med, hvordan kampene bliver programsat. Hvis det viser sig, at den sidste måned af sæsonen ender med fire udekampe, hvoraf tre formentlig er mod de direkte rivaler til top fire-placeringerne, samt eventuelle semifinaler i Europa League, så har vi i den grad skæbnen i egne hænder.

Det er muligt, at vi kan tabe det hele på gulvet, men samtidig er der positive ting at hente i, at vi kan afgøre tingene selv frem for at være afhængige af øvrige hold, som vi i den grad har været i de seneste sæsoner. Hvis vi ender med at spille 25 kampe i den resterende del af sæsonen, vil det samtidig være næsten dobbelt så mange som de 13 kampe, Liverpool mangler at spille.

Ægte vindermentalitet skabes dog kun af de erfaringer, man gør sig af at have succes. At slutte i top fire giver aldrig andet end et økonomisk “trofæ”, også selvom det er vores sæsonmål. Derfor ser jeg de mange kampe kampe som et drømmescenarie – ikke bare som fan, men også for Manchester United som klub. Vi har nu muligheden for at vinde sølvtøj igen. En mulighed vi altid skal jagte.

Come on United!