Den glemte følelse

Af Jonas Brønd Nielsen, Twitter: @JBroend

Nåh ja, det er sådan, det føles at være United-fan. Jeg har været flyvende de sidste par dage. Kan man andet efter købet af Paul Pogba? De sidste tre år har været en stor, sørgelig pøl af middelmådighed og tristesse, men hvis vi skal trække noget positivt ud af det, så er det, at følelsen over at være ovenpå igen er så meget desto større.

Det er slut med store armbevægelser og udsagn om at købe den ene og den anden verdensstjerne for derefter at ende med Fellaini til overpris. Ed Woodward har været udpeget som den store syndebuk – den vogn har jeg bestemt også været på, men i år har han handlet hurtigt og effektivt. Mourinho har udpeget fire spillere, og de fire spillere har han fået. Vi er færdige med at handle spillere en lille uge inden Premier League begynder, og det er fabelagtigt.

Nyindkøbene er spillere, der bringer verdensklasse, hype, pondus, swagger og bling-bling ind på holdet, og det har været savnet i uhyggelig grad. Tilmed har vi slået transferrekorden – det skal vi ikke skamme os over, det skal vi være stolte over. Vi har brugt vores egne penge. Vi har selv tjent dem og ikke blot kanaliseret dem videre fra en konto i Emiraterne. Lad os lige kigge lidt på det med pengene. I stedet for blot at se på beløbet giver det nemlig mening at se prisen i forhold til, hvor mange penge vi tjener. Pogba er kun marginalt dyrere end Rooney var, hvis man ser beløbet som en andel af klubbens årlige overskud. Rio Ferdinand og Veron kostede begge en større andel af årets overskud end Pogba. Vi tjener styrtende med penge, og det er da bedre, vi bruger de penge på spillere, end at de ryger i Glazers lommer.

Fans, tidligere spillere og managers har en mening om, at det er alt for dyrt. Lad os vente lidt med at vurdere, hvorvidt Pogba er pengene værd. Al erfaring viser nemlig, at vi ikke kan vurdere det før om et par år. Real Madrid er næppe kede af, de slog transferrekorden for at få Ronaldo. I den anden ende af skalaen: Fernando Torres. Andy Carroll.

Jeg har allerede set de første kommentarer om, at vi for Pogba-pengene kunne have købt den og den og den spiller. Det er også en fin pointe – hvis vi altså må få lov til at starte med 15 spillere på banen. Vi har købt den ypperste midtbanespiller, hvis alder i øvrigt lover, at der er mere, hvor det kommer fra. Man kan købe 12-14 Skoda Fabia for samme pris som én Porsche 911. Hvad vil du helst have? Du kan kun køre i én bil ad gangen. I kan godt pakke samme med jeres Henderson og Fernand(inh)o og Wilshere. Vi har Pogba.

Jeg har også set masser af jokes om Europa League. Bare kom med dem alle sammen. Alle disse jokes og kommentarer minder mig nemlig om, hvordan det var at være United-fan for et par år siden. Bevares, der har været masser af jokes de sidste par år, men vi har været så ringe, at det har været svært at slå igen. Vi har virkelig været til grin på flere måder. Men det er slut nu. Vittigheder og kommentarer preller af – de er tegn på, at vi er tilbage på toppen. Vi kan med rette have høje forventninger til den kommende sæson, både til underholdningsværdien og resultaterne. Det er sådan, det skal føles at være United-fan.