Det som Scholes siger

Af Karina Wulff Harrestrup

Der er vist ingen tvivl om, at vores tidligere midtbanetroldmand Paul Scholes ikke er den store fan af Louis Van Gaals spillestil og taktik. Det er jeg absolut heller ikke, og jeg klapper i mine små hænder hver gang, Paul Scholes i kraft af sin rolle som fodboldekspert på BT Sport uge efter uge kommer med sin uforbeholdne mening om spillet og manageren. Det er nærmest også det eneste, jeg klapper over for tiden!

Ligesom alle andre er Paul Scholes dybt frustreret over Manchester Uniteds resultater – og endnu mere spillet og den attitude, der bliver vist fra klubbens side.

Der var ellers et lyspunkt i februar, hvor man kunne få lidt tro på, at det gamle United stadig er et sted inde på Old Trafford. Marcus Rashfords unge talent lyste op, og Arsenal blev slået i en spændende kamp, hvor selvtilliden og spillestilen var i orden.

Men optimismen varede ikke længe, og det absolutte lavpunkt må være 2-0-nederlaget på Anfield i Europa League mod Liverpool.

Paul Scholes sagde det lige ud efter kampen, hvor han kaldte præstationen ”An absolute disaster” – en komplet katastrofe – og han havde fuldstændig ret. Ikke bare er det jo i sig selv direkte pinligt, at United bliver nødt til at spille torsdags-fodbold – men at man ikke kan sætte en fod rigtigt og levere en præstation mod de værste rivaler – det er simpelthen horribelt.

“For 20 years Man United had an identity: Fast football, pass the ball forward, run. The last three years they’ve gone away from that, something that worked. Tonight, what were they trying to do?”, sagde Scholes også efter kampen, og jeg kan kun give ham ret.

For helvede, hvor er jeg træt af den middelmådighed og opgivenhed, der gennemsyrer truppen og spillet – og når Van Gaal ligefrem er ude og sige, at supporterne er forkælede, og at vi bare bør vænne os til, at United ikke spiller Champions League mere – fordi det var en anden tid, da vi kunne indgyde frygt hos både Barcelona, Real Madrid og Bayern München…

I dag kan vi ikke engang gøre West Ham, som vi ikke kunne slå i FA Cuppen i weekenden, bange …

Når Paul Scholes siger, at klubben er på vej i den gale retning, at der er noget riv ruskende galt, når man kan bruge så mange penge uden at være i stand til at kæmpe med om mesterskabet eller Champions League, så sætter han ord på for alle frustrerede supportere verden over. Og igen har han ret, når han siger, at United ikke har brug for en ”filosofi”, som Louis Van Gaal ellers er så pokkers glad for at snakke om:

“Man United didn’t need a philosophy. They’ve had one for 20 years that worked”.

Lad os nu bare håbe, at holdet kan hive sig op, når vi tager imod Liverpool på Old Trafford torsdag aften – for helt ærligt: Jeg er pinlig over og træt af, at Manchester United spiller Europa League – men jeg kan simpelthen ikke bære det, hvis vi skal ryge ud til de forbandede scousers.