Det svære vindue

Af Morten Kamper

Scenen var sat, da United vandt Europa League i Stockholm. En retur til Champions League og med det et influx af stjernespillere på vej til Old Trafford.
Det var mediernes fortælling, både før finalen var vundet men i dén grad også efter triumfen på Friends Arena. Her godt en måned efter, at United løftede det sidste store trofæ, som klubben manglede at vinde har der været usædvanligt stille omkring Uniteds transfers.

Den svenske forsvarsspiller Victor Lindelöf er en kærkommen forstærkning i forsvaret. Med Lindelöf ind må der vel gå nogen den anden vej? Også her, omkring Uniteds exit-strategi, har der nærmest ingen rygter været.

Ikke kun de engelske medier virker til at være i vildrede omkring Manchester Uniteds transferpolitik. Flere kilder i både Italien og Spanien gætter på daglig basis, hvem der kunne være på vej til Drømmenes Teater. Problemet er bare, at de faktisk gætter ret dårligt.

Det hele startede med Antoine Griezmanns “6 ud af 10 udmelding”. Det fik United-fans verden rundt til at gnide sig i hænderne og drømme stort. Det udviklede sig bekendt til et mareridt. Atleticos transferban blev opretholdt og Griezmanns tilværelse i Madrid blev ikke skiftet ud med Manchester. Derfor vendte United sig efter sigende mod en anden spiller med virke i den spanske hovedstad.
Álváro Morata har derfor været en fast kending i rygtespalten de seneste uger. Det virker, som om der er kød på denne historie. United har brug for en dygtig skarp angriber, den spanske landsholdsspids passer denne profil. Morata vil United og United vil ham. Og en angriber fra øverste skuffe er i dén grad tiltrængt hos de røde djævle. Debatten går nu på, om Morata er manden, vi mangler. Jeg har tiltro til Mourinho og tror på, at den tidligere Juventus-spiller kan tilføre United mål.
Ivan Perisic, den kroatiske wing hos Inter, er også et tilbagevendende navn. Det sidste i den sag er, at han ikke kommer til United, da Inter nu kan klare deres Financial Fair Play ved andre tiltag. Så er vi ligevidt! For hvem er United så efter?

Vi er blevet sat i forbindelse med Fabinho, Bale, Ronaldo for bare at nævne nogle stykker. Men jeg har på fornemmelsen, at den transferliste, som José Mourinho gav Ed Woodward, har en del navne, som vil overraske både undertegnede og mange andre United-fans. Og jeg tror, at det derfor også er svært for medierne at finde ud af Uniteds ønsker til nye spillere.

United er ikke, i min optik, sååå langt væk fra at kunne gøre sig gældende i det allerfineste selskab. At købe superstjerner er ikke altid garant for succes. Vores portugisiske manager kan godt lide arbejdsmænd, spillere der tror på konceptet og er parat til at ofre sig for ham og holdet. Så derfor tror jeg også, at de spillere der signer for United måske vil være en smule under radaren.
Tag for eksempel Nemanja Matic, en spiller som gjorde det fortrinligt, da Chelsea vandt mesterskabet under Mourinho. Han er måske ikke lige typen der får United fans’ hjerter til at banke hårdt og købe en trøje med hans navn og nummer. Men det er måske lige netop sådanne typer, der er den sidste brik i puslespillet.

Di Maria, Falcao, Schweinsteiger, ja listen er lang over stjerner som ikke magtede at funkle i United. Jeg tror, at Mourinho er velovervejet og, som altid, ganske pragmatisk. Han ved, hvem der kan bidrage til at gøre United komplet og jeg er ret sikker på, at han får nogle af dem, inden United bevæger sig ud på endnu en tur til USA.

Så selvom overskriften på denne klumme er det svære vindue, så tror jeg, United har fuld kontrol. Der er heftig aktivitet bag de hermetisk lukkede skodder på Mr. Woodwards kontor.

Det er mere os ”transfer muppets” der har det svært, vi hungrer efter den eller de spillere, der kan tilføre vores elskede United lige nøjagtig den x-faktor, der gør, at vi næste sæson løfter nr. 21. Jeg håber, at United køber de spillere, der passer til Mourinhos koncept, megastjerner eller ej, og at de checker ind på Sir Matt Busby Way i tide, så de bliver bekendt med holdkammerater, trænerstaben og hele cirkus Manchester United som en pre-season nu engang er.
God sommer fellow muppets!