Et storhold i støbeskeen

Kommentar af Jonas Heltberg

Der er ingen grund til pessimisme trods det forsmædelige nederlag til Leicester. Manchester United har en imponerende offensiv styrke. Og det vil meget snart afspejle sig i resultaterne.

Lad mig afsløre den bedst bevarede hemmelighed i international topfodbold netop nu: Manchester United har et kanonhold, der i løbet af kort tid vil vandre fra sejr til sejr. I år kvalificerer vi os til Champions League, og i næste sæson spiller vi med om mesterskabet.

Dommedagsprofetierne fyger gennem luften i engelsk presse efter 3-5 nederlaget til Leicester. Midt i dette sortsyn er det nemt at glemme, at Manchester United scorede tre vidunderlige, spektakulære mål, der alle var udtryk for individuel topklasse og fantastisk sammenspil. Især var Angel Di Maria en oplevelse.

Det er også nemt at glemme, at Leicester blev sat i gang af en dommerfejl. Det er selvfølgelig ingen undskyldning for Uniteds totale sammenbrud. Men det hører trods alt med til det samlede billede.

De spektakulære indkøb af Angel Di Maria og Radamel Falcao betyder, at Manchester United har en offensiv, der er skræmmende. Til samtlige offensive positioner har man spillere i verdensklasse, og det største problem er at finde frem til den rigtige måde at blande de mange stærke kort på.

Det er så til gengæld også et reelt problem. Mange har peget på, at der ikke længere er plads til Juan Mata på den offensive midtbane, hvis der også skal være plads til både Wayne Rooney, Robin van Persie og Radamel Falcao i startopstillingen. Det er rigtigt nok.

Men selv med Mata på bænken er det – i hvert fald mod de stærke modstandere – meget offensivt at have både Rooney, van Persie og Falcao i startopstillingen. Især når den ene fløjspiller (Di Maria) også er meget offensiv, og defensiven er så vakkelvorn, som det desværre er tilfældet.

Så det bliver et vanskeligt dilemma for Louis van Gaal at blande de mange kort rigtigt. Men at verdensklassespillere af og til må en tur på bænken er nu engang et vilkår i de store klubber. Det er i bund og grund et luksusproblem.

Spillerne skal nu vise mental styrke og bygge videre på de stærke offensive takter, der har været i de seneste to kampe. Og Louis van Gaal skal finde den rette balance mellem en stærk offensiv og en sårbar defensiv.

Så vil det gode spil fortsætte og resultaterne lige så stille og roligt begynde at flaske sig. Tro mig – det vil ske.