For Zlatan da, ham MÅ vi ha’!

Af Michael Ørris Poulsen

Silly Season er så småt skudt i gang. Der er vanen tro ekstrem mange rygter, som involverer Manchester United, og rigtig mange ønsker i den forbindelse ønskes opfyldt af Manchester Uniteds enorme tilhængere.

Som overskriften antyder, er det naturligvis den svenske rekordindehaver og superstjerne Zlatan Ibrahimovic, jeg mest af alt ønsker i Manchester United fra den kommende sæson. Og hvorfor nu det? Jo, ganske enkelt. Jeg mener, det er 9’er position som trænger allermest. Jeg ser gerne en midterstopper i Manchester United, men jeg kan bare konstatere, at de bagerste i United leverer rigtig pænt. De har altså kun sluppet 7 mål ind i Premier League på eget græs i indeværende sæson.

Jeg kan simpelthen ikke finde nogen argumenter, som taler imod en signatur fra den store svensker. Manden har bebudet, han ikke forlænger aftalen i Paris, med mindre Eiffeltårnet bliver væltet og erstattet af en statue med Kongen af PSG. Derfor kan hans service anskaffes gratis. Uha, det bliver bestemt ikke gratis, da han forlanger en enorm løn. Den tror jeg dog ikke kan skræmme Manchester United, som dagligt har en gagepost på et uhyggelig højt niveau. Zlatan har vel ikke været bedre, end han er lige nu. Han står noteret for hele 30 pletskud og 11 assists i den franske Ligue 1 i denne sæson. Jo, jeg medgiver gerne, at det kan være på en billig baggrund. Men han leverer altså også varen på andre scener end den franske. Hvem i vores lille land husker ikke EM play-off kampene i det sene efterår mod Sverige. Han var i sandhed bødlen, som hindrede den danske EM drøm. Senest sluttede han sæsonen for vores rivaler fra Chelsea. Over de to opgør i Champions Leagues ottendedelsfinaler var han altafgørende for PSG’s videre deltagelse i turneringen. Med scoringer i begge kampe samt oplæg og en evig angst fra Chelseas bagerste kæde, så behøver betydningen ikke uddybes yderligere. Jeg sidder netop og skriver dette indlæg som optakt til aftenens CL-opgør mellem Zlatans Paris og vores ”noisy neighbours”. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at han bliver en afgørende faktor og sender PSG videre i dette års CL.
Jeg ser end ikke alderen som et argument for et nej tak. Zlatan har i den forbindelse selv brugt en mindre kliche. ”alder er blot et tal”. Dette bakker jeg op, når snakken falder på den selvsikre svensker. Han kan uden problemer tage en kontrakt på 2-3 år i Premier League. Og han vil være topmotiveret for at bevise, han kan begå sig i England og lave endnu et mesterskab i en ny liga.

Hvad er det så den store svensker tilbyder?
Det er et faktum, han har været en kæmpe del af 11 mesterskaber hos diverse arbejdsgivere de sidste 12 sæsoner. Det i sig selv er vanvittigt imponerende, og jeg er overbevist om, at han kan fortsætte den statistik hos Manchester United. Det er bestemt også realistisk, han kan fortsætte nuværende scoringsfrekvens, også selvom det nu ”kun” sker i Frankrig. Jeg føler mig overbevist om han laver på den anden side af 20 mål i Premier League. Kigger vi på mandens kvaliteter, så indeholder han alt, hvad en topangriber skal have. Han er fysisk stærk, hvilket han har vist i kampene mod Chelsea. Chelseas forsvarsspillere sprøjtede omkring ham, når de forsøgte at gå på kroppen af ham. Han kan afslutte med begge ben, er god i luften, fortsat ganske eksplosiv, har fantastisk blik for medspillerne, er glimrende targetspiller qua sin størrelse, pumper mål ind på frispark og laver utrolige ting i boksen med hælen osv.

Men vigtigst af alt, så er han en superstjerne. Hvilket jeg i den grad mener, Manchester United sukker efter. Han er så overlegen og arrogant, at han til tider er ved at falde bagover. Det mangler vores nuværende trup. Jeg ser ham, som den nye Cantona for Manchester United. Jeg er sikker på, han kan løfte vores unge talenter som Martial, Memphis, Rashford, Mensah, Shaw osv. Fuldstændigt som Cantona gjorde det for Scholes, Beckham, Giggs, Butt og Neville brødrene. Han vil elske at tage alt opmærksomheden, som han gør for nuværende i PSG. Han trives med, at tingene drejer sig om ham, og han leverer i det. Han vil fra dag et fremtvinge respekt og frygt hos modstanderne. Hvem husker ikke Cantonas scoring mod Sunderland i 1996, hvor han sparker dybt i bolden lige udenfor feltet. Scoringen blev fejret med en vild arrogance, og han fik den mest fortjente hyldest. De øjeblikke kan Zlatan bringe tilbage. Han har den samme aura omkring sig.

Manchester United og Zlatan Ibrahimovic vil være det perfekte match. Jeg ser dog en potentiel hindring, og det er LvG. Det vil i så fald ikke være første gang, han hindrer positiv udvikling for vores klub.

Med Jose Mourinho i spidsen, så er jeg overbevist om Zlatan er at finde i Manchester United efter sommerferien. Så, slut med flere eksperimenter, bring them in!