Hvor meget har United flyttet sig?

Skrevet af Jonas Schwartz

Tre nederlag på stribe. Senest et pinligt et af slagsen på Old Trafford til West Bromwich, og CL-pladsen, der for bare et par uger siden så stensikker ud, er nu pludselig ikke så sikker. Gummiben? Tja, men i hvert fald formkrise. Og ikke mindst scoringskrise. I alle tre nederlag formåede Man United ikke at score.

Hvordan kan det være, at holdet, efter flotte sejre over Liverpool og City, pludselig falder sådan sammen? Det er der sikkert mange United fans, der spørger sig selv om. Jeg gør i hvert fald.

Lad os se på lidt nylig historie. På samme tidspunkt i sidste sæson – efter 35. runde – havde United 60 point, lå nummer syv og Champions League var ‘miles away’. David Moyes røg på velbetalt ferie og Ryan Giggs og co. kørte den miserable sæson til ende.

Nu står vi så et år efter, og hvad er status efter 35. runde? United har 65 point, ligger nummer fire og Champions League kvalifikation er tæt på. Det er jo meget bedre – eller hvad? Bare til orientering, så ville 65 point efter 35 kampe i sidste sæson havde rakt til en 6. plads, og en plads i Europa League. Kun takket være skuffende sæsoner hos Liverpool, Everton og tildels Tottenham, er United nu på en Champions League-plads. Så hvor meget har vi egentlig flyttet os i forhold til sidste sæson trods de massive spilleindkøb?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes, at Louis van Gaal har klaret pressen og presset fint. Det kræver bredde skuldre at sætte sig i United-managersædet, og han har med sine udtalelser og sin facon fået skabt respekt om sin person. Modsat end tilfældet var med Moyes. Og vigtigere: Van Gaal har fået holdt den aggressive engelske presse på passende afstand. Og det er lidt af en bedrift.

Men det ændrer ikke på, at når vi koger hans første sæson ned, så har den i hvert fald efter 35 runder ikke være tilfredsstillende. Ja, der har været skader, men det er meget bekymrende, at vi ser det formdyk hos spillere, som vi havde regnet med skulle gøre en forskel. Behøver jeg sige Ángel Di María? Og at vi oplever den ustabiliet – kollektivt som individuelt – vil altid bringe manageren i skudlinjen. Det er hans ansvar at holde holdet skarpt, og det er det bare ikke nu – og det i en meget afgørende fase i sæsonen.

Nu venter tre finaler. Først Crystal Palace på Selhurst Park på lørdag, så Arsenal på OT og til sidst en tur til rugbybyen Hull. Vi er fire point foran Liverpool, men de skal reelt have fem point mere end os de sidste tre kampe, da vi har en meget bedre målscorer end dem. Det må med andre ord ikke kikse at komme med i Champions League. Kikser det, vil det være en større skandale end det David Moyes slæbte os igennem i sidste sæson! Det er i sandhed make or break for vores elskede klub. De næste tre kampe vil betyde så ufatteligt meget for hvordan de kommende år bliver. Come on, United!