Rooneys forløsning løste ikke knuden

Af Jonas Schwartz

Indrømmet. Jeg var onsdag aften klar til – endnu engang – at kritisere Manchester Uniteds offensiv. Men Wayne Rooney kom endelig i gang mod Club Brügge, scorede tre mål og så er alt vel godt, ikk? Næ, det er det ikke. Langt fra.

Det er naturligvis fint, at Wayne Rooney langt om længe fik gang i målscoringen, men vi skal altså huske på, at han har været helt væk i sæsonens tre første PL-kampe, og at belgierne var ubegribelig ringe. Faktisk var jeg chokeret over, hvor svage Club Brügge var. Det var jo et helt andet hold, end det vi så i sidste uge på Old Trafford. Så derfor tillader jeg mig at sige, at det var på en billig baggrund, at Rooney fik hul på bylden.

Nu ikke så negativ, Schwartz? Ok, men jeg farer altså heller ikke op af stolen og siger, at nu er vi på plads rent offensivt. Vi så, at Chicharito bare ikke er god nok. Han var jo en skandale, da han kom ind. Og jeg kan også godt huske, at han brændte en kæmpe chance mod Newcastle. Jeg bliver meget urolig, hvis han fortsat er 2. valget 2. september.

Så på trods af Rooneys målfest i det belgiske, skal vi ud og have en stærk angriber inden vinduet brager i i starten af næste uge. Men hvem? Der er mange rygter. Neymar, Thomas Müller, Edinson Cavani, Harry Kane har været nævnt lidt oftere end de hundredevis andre, der er blevet nævnt…

Min holdning er, at det skal være en klassisk 9’er vi skal have. En killer. En centerforward, der ligger i boksen. Han skal da være god på bolden ja, men man skal bare vide, at han ligger derinde og laver ravage, når der er brug for det. Også fordi jeg mener, at Rooney skal ned og spille på 10’er positionen.

Derfor mener jeg f.eks ikke, at Neymar er svaret, eller at Pedro ville have været løsningen. Jeg hælder mere til en Cavani-type. Eller Robert Lewandowski. Ham ville jeg rigtig, rigtig gerne se i en United-trøje. Jeg er absolut ikke fan af Ed Woodward, men lykkes det ham at hente polakken, så tilgiver jeg Woodward (næsten) alt.