Skal der købes flere spillere, inden transfervinduet lukker?

Af David Suárez Lamuño, medlem af supporterklubbens bestyrelse

Ugens klumme er skrevet, få minutter efter slutfløjtet har lydt i kampen mod Swansea. Med seks point i to kampe og en målscorer på 8-0 har United fået en forrygende start på sæsonen, så er det overhovedet nødvendigt at lade transfervinduet stå på klem måneden ud?

Mourinho har ikke lagt skjul på, at han ønsker sig fire nye spillere i sommerens transfervindue, og med ankomsten af Lindelöf, Lukaku og Matic har han fået opfyldt 75 % af sine ønsker. Det er heller ingen hemmelighed, at det sidste navn på Mourinhos ønskeliste er Perisic fra Inter, men om han er den type spiller, som United står og mangler pt., skal jeg være usagt. Jeg har nemlig aldrig set Perisic spille (jeg kan i hvert fald ikke huske det…), men hvis han er manden, som Mourinho så inderligt ønsker sig, så er det måske værd at betale den pris, som italienerne forlanger. Hvis vi venter med at dømme Lindelöf (og det tror jeg, vi gør…), så må man nemlig konstatere, at Mourinho har haft en sikker hånd, når han har købt nye spillere til United – de er alle gået ind og har løftet holdet og gjort en forskel, om end nogle af dem naturligvis stadig har forbedrings- og udviklingspotentiale.

Jeg har dog læst mig til, at en af Perisic’ vigtigste kvaliteter er hans defensive arbejde, hvilket ville gøre det muligt for Mourinho kun at spille med tre mand nede bagi. I min bog skal Uniteds fløjspillere imidlertid have deres styrke i det offensive spil i form af hurtighed og evnen til at drible forbi deres direkte modspiller, ligesom de minimum skal lave en håndfuld mål, og lægge op til det dobbelte, på en sæson. Det klassiske fløjspil er nemlig en vigtig del af Uniteds DNA, og perlerækken af elegante fløjspillere i den røde trøje er alenlang, tænk bare på Best, Ronaldo og Giggs. Derfor vil jeg hellere have, at eksempelvis Martial eller Rashford placeres ude på fløjen, for selv om de ikke har deres kvaliteter i det defensive spil, så har de evnen til på egen hånd at skabe ravage i modstandernes forsvar, når de med deres hurtighed trækker ind i banen. Til gengæld må de defensive midtbanespillere så hjælpe til med at lukke det hul, som bliver efterladt bag fløjspillerne, når de udfører deres offensive aktioner.

Det var i hvert fald ikke i offensiven, jeg ville handle ind, hvis jeg var inde i Ed Woodward! Bevares, hvis jeg kunne få én gammel målræv for en billig penge, som kunne acceptere en plads på bænken, så ville jeg kraftigt overveje det, da der mangler en backup for Lukaku inde i straffesparksfeltet.

I stedet vil jeg fokusere på defensiven. Carrick er nu reserve for Matic, men spørgsmålet er, om han vil være for rusten de gange, hvor han får chancen. Herrera og Fellaini er for udisciplinerede til rollen og opererer desuden mere som boks-til-boks spillere – og kunne vi få skudt sidstnævnte af for små 200 millioner kroner inden den 31. august, vil det være godt købmandskab. Så hvis der viser sig en billig defensiv midtbanespiller, og her tænker jeg ikke på William Kvist, så vil jeg hente ham ind som yderligere gardering.

Jeg vil dog gå målrettet efter en back med offensive kvaliteter som den fjerde signing. Valencia er klart førstevalg i højre siden, men dels kan han ikke spille alle kampene, og dels kan han være uheldig at løbe ind i en skade eller karantæne. Darmian lukker godt af, men bidrager ikke med meget i det offensive, Shaw har potentialet, men mangler at forløse det, og Blind læser spillet godt, men har hverken hurtighed eller fysik til at spille back. Hvem der skal købes ind til backpositionen, vil jeg lade være helt op til Mourinho at finde ud af, men rygterne om Fabinho lader ikke til at ville dø – ligesom Alaba også vil se godt ud i den røde trøje, om end Bayern næppe lader ham gå.

Skulle Real Madrid insistere på at købe De Gea (jeg er nemlig helt tryg ved Romero), så skal vi have Bale eller Kroos i bytte, eller så mange penge at det spanske statsunderskud vil blive fordoblet!

Endelig får United tilgang af flere ”nye” spillere i løbet af efteråret, når Shaw, Young (jeg ser dog ikke ham som en del af fremtiden i United) og Rojo bliver klar igen efter deres skader, selv om de naturligvis ikke går direkte ind i startopstillingen. Jeg ville også elske at se Zlatan igen trække den røde trøje over hovedet, men jeg har dog svært ved at se ham acceptere rollen som andenviolin selv med 36 lys i lagkagen og et halvt års skadespause.

Mit drømmescenario, når vækkeuret ringer kl. 6.00 fredag den 1. september, er derfor, at vi har suppleret truppen med en back i verdensklasse samt en rutineret fox-in-the-box. Har vi fået yderligere tilgang i form af en kontrollerende defensiv midtbanespiller, så vil jeg knibe mig i armen, og har vi også solgt Young, Fellaini og Blind, så falder juleaften tidligt i år!