Tiden er udløbet for Falcao

Af Jonas Schwartz

Med fare for at ligne et fjols om få uger, vil jeg godt nu melde ud, at jeg har set nok til at sige, at tiden er udløbet for Falcao. Jeg mener ikke, at man skal gøre lejeaftalen permanent. Det, han har vist indtil nu, berettiger ikke til, at man bruger 43 mio pund, som det angiveligt koster at give ham en fast kontrakt.

Jeg havde ellers kæmpe forventninger til ham, da det kom frem, at han skulle til United. Falcaos målstatistikker fra hans tid i River Plate, FC Porto, Atlético Madrid, men knap så meget hos Monaco, har vist, at han er (var?) en goalgetter af en anden verden. Men i United er tingene bare gået den helt forkerte vej. Og det er der flere årsager til.

1) Jeg synes ganske enkelt ikke, at han ligner en mand, der er 100% fit. Det virker som om, at han ikke selv tror på, at han er der fysisk efter sin knæskade. Jeg har fulgt ham siden han spillede og slog igennem i den argentinske storklub, River Plate, hvor han i øvrigt fik sin første korsbåndsskade, og han er milevidt fra at være den Falcao vi kender fra især Porto- og Atlético-tiden. Han sætter ikke sine direkte modstandere længere. Hans antrit er ganske enkelt væk.

2) Skal man forsvare Falcao, så kan man sige, at han ikke får den assistance, han har brug for. Falcao er jo ikke en angribertype, der skaber tingene selv. Han skal sættes op, og med tanke på det dårlige kantspil vi har set fra United i denne sæson, så kan man sagtens sige, at Falcao heller ikke har haft optimale arbejdsbetingelser. Havde Falcao væres vores 9’er i de gamle kantdage med Beckham og Giggs, er jeg også sikker på, at colombianerens målkurve havde set anderledes ud.

3) Netop det, at han skal serviceres er hans store problem. Han skaber for lidt selv. Og især synes jeg, at hans førsteberøringer har været skandaløse. Som spilstation er han også dumpet. Ét er, at han ikke har farten fra tidligere, men noget som har overrasket mig meget, er, at han ikke har formået at holde bedre fast i bolden, når han er blevet spillet i skoen. Alt for ofte er han blevet skubbet væk, flyttet, eller bolden er mistet, fordi hans første touch har været dårlig.

Så står det til mig, er Falcao fortid i United om nogle måneder. Man kan ikke sætte en finger på hans professionalime. Han giver alt. På den måde er han en sympatisk spiller, men en angriber skal jo helt banalt være farlig, og det synes jeg ikke, at han er. Det skulle dog ikke undre mig, at han går hen og får en fin karriere et andet sted, men nogle gange passer matchet bare ikke og det er tilfældet i United/Falcao.