Uniteds første signing: Sikke en befrielse

Af Jonas Brønd Nielsen

Nyheden om Manchester Uniteds første signing glæder mig. Meget endda.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke aner, hvem han er, Eric Bertrand Bailly. Og det er heller ikke årsagen til, at jeg glæder mig over købet.

Jeg kan forstå, han er en ung forsvarsspiller fra Villarreal, og at han kan spille de fleste positioner i forsvaret. Jeg har lige læst mig til, at han har haft et par knippelfine kampe mod Barcelona og Real Madrid, og at han optrådte i samtlige seks kampe, da Elfensbenskysten vandt African Cup of Nations. Men det er så også det.

Han lader ikke til at have været helt billig, og det vidner om, at han er købt som starter. Vi må bare håbe, José Mourinho har set rigtigt, og at han bliver det forsvarsbæst, vi har savnet siden Vidic og Rio forlod klubben.

Nej, grunden til, at jeg glæder mig over købet, er, at det sker ud af det blå. Vi slap for ugevis af Twitter/Facebook-hype og tovtrækkeri frem og tilbage. Jeg er overrasket, glad og en smule forbløffet. United har listet kontrakten i hus i ly af EM-optakt og Zlatan-hysteri. Elegant.

Manchester United Unveil New Signing Eric Bailly

Det er lige præcis, sådan det skal gøres. Det er sådan, man køber fodboldspillere. Det var for eksempel sådan, Bayern gjorde, da de hentede Renato Sanches for et par uger siden. Det er også på den måde, vi har købt fodboldspillere tidligere. Dengang Sir Alex Ferguson og David Gill havde ansvaret. Aftalen om købet af Bailly er blevet forhandlet mellem klubberne og spilleren, og ikke mellem agenter og klubber i fuld offentlighed i medierne.

Det er ikke til at holde ud at læse historier om, hvordan Zlatans kontrakt måske/måske ikke bliver holdt hen til juli. Næste gang, jeg hører Zlatan og United i samme sætning, skal være, når han står med en United-trøje i hænderne, som Bailly gør her.

Gad vide, hvordan det er gået til. Måske er det Mourinho, der har haft indflydelse på handlen, siden det er gået så glat. Det kan være, han ved, hvordan man handler spillere. Eller også har Ed Woodward mirakuløst lært det siden sidste sommer. Det sidste tror jeg ikke rigtig på.

Men det er sådan set ligegyldigt. Hovedsagen er, at spilleren er i hus. Lad det endelig fortsætte på denne måde. Hvor mange gange har vi ikke i de seneste tre år været ved at hive håret ud af hovedet på os selv over Uniteds uduelige ageren på transfermarkedet? Woodward har talt om marquee-signings og ville både købe Fabregas, Ronaldo og Bale. Og endte med Fellaini. Som blev købt en uge efter, hans frikøbsklausul udløb, så vi kom til at betale overpris. ”Falske forhandlere” var tilsyneladende i spil, da Herrera blev forsøgt købt. Et dokument blev sendt forkert, da de Gea var på vej til Real Madrid. Det har været en farce. Måske er det slut nu.

I hvert fald er transfervinduets første signing i hus uden stor medieståhej. Sikke en befrielse.