Van Gaal triller mig i søvn

Af Jonas Schwartz

Det er godt at have bolden i fodbold. Det siger sig selv. Men det handler om, hvad man gør med kuglen, når man har dem. Specielt når vi taler om Manchester United. Og det er her, at min store frustration ligger i forhold til Louis van Gaals stil og Uniteds spil i øjeblikket.

Først lige nogle positive ord i hollænderens retning, for det fortjener han da også. Han kom ind i et brændende hus. Ja, han fik da penge til at shoppe spillere, men han kom til verdens største klub, alle hang med hovederne, og han formåede at levere det, han skulle: Få United i Champions League – og det i første hug. Det synes jeg var flot. Alt taget i betragtning. Og i dén proces må jeg indrømme, at selv jeg gik på kompromis med spillet. Resultatet VAR det vigtigste.

Men der er vi ikke længere. Nu skal spillet også til at tage form. Og lige så meget ros jeg vil give van Gaal for at have fået United på ret kurs resultatmæssigt, lige så meget kritik vil jeg nu give ham, for den måde United spiller på. Det er slet og ret kedeligt.

Jeg ser et United-hold uden en gnist. Det virker skabelonagtigt, spillet. Der er ingen fandenivoldsk attitude hos spillerne. Det er, som om at de bange for at bryde en ramme, som de har fået at vide, de skal være i. Der bliver trillet rundt, men vi kommer ingen vegne. United har bolden, men det er fornærmende lidt, vi viser med den.

Van Gaal kom ind som brandslukker. Han fik slukket branden efter Moyes, og hollænderen fik købt de første materialer til at genopbygge huset, men står det til mig, så skal der en anden træner til at få United-huset op at stå igen – sådan helt rigtigt.

Derfor må van Gaal ud til sommer – med mindre at der sker markante forbedringer i spillet – og ind med en ny træner, der kan tage United helt op, hvor klubben hører hjemme. Nemlig der hvor det ikke er nok at vinde kampe – de skal også vindes med aggressivt, energisk fodbold. Jeg vil ha’ humøret, spilleglæden tilbage på holdet.