Blandede bolsjer vekslet til stabil maskine?

30. oktober 2020
Mads Kaltoft Nørring
Blandede bolsjer vekslet til stabil maskine?

Foto: Getty Images

Som Manchester United-fan kommer man ofte hele følelsesregisteret igennem – og gerne inden for en ganske kort periode. Det har den første del af sæsonen været et fint eksempel på. Jeg vil i dette skriv komme med en kort analyse af, hvordan vi har vekslet de svingene præstationer til et mere stabilt udtryk, der atter skal få United tilbage mod toppen.

Manchester United er startet meget svingene. Dog virker det til, at Djævlene er ved at finde melodien – senest understreget med en flot 5-0-sejr over Leipzig! Men hvad er der egentlig sket fra 1-6-kampen mod Tottenham til i dag? (Og jeg kan allerede nu advare om, at følgende vil indeholde opbakning til en presset nordmand).

Taktisk fleksibilitet
Solskjær har tit været udskældt for ikke at have taktiske alternativer til sin 4-3-3-grundopstilling – ja, faktisk beskyldt for ikke at have en taktisk plan. Jeg er ikke ubetinget uenig i disse påstande, og vi må også være ærlige at sige, at Solskjær fortsat har et godt stykke vej op til de bedste. Dog vil jeg anerkende ham for at have lavet et par genistreger siden Tottenham-kampen. Ude mod PSG spiller vi en stabil kamp med et 3-5-2 system, hvor vi blandt andet er uden Maguire og med Pogba på bænken (hvilket jeg er tilhænger af!). Mod Chelsea går han tilbage til udgangspunktet med 4-3-3, for så at spille 4-3-1-2 mod Leipzig. Alle tre kampe er United bedst, to af kampene giver fuldt udbytte. Godkendt, taget modstanderne i betragtning. Dertil får han brugt en god del af truppen i disse kampe, så dem, der er på banen er 100% klar.

Midtbanen
Jeg kommer (desværre) ikke uden om ham, men Manchester United er bedst, når Pogba ikke starter inde. Med McTominay og Fred virker holdet i bedre balance og midtbanen fylder mere. De to krigere gør forsvaret bedre, noget som vi skreg efter i starten af sæsonen! Pogba har ærlig talt også været bedst, når han er kommet ind fra bænken. Pogba har nu været United-spiller (i anden omgang) i over tre år, og han virker stadig ikke til at have fundet fodfæste i United. Personligt mener jeg, det skyldes, at Pogba i virkeligheden ikke har det, der skal til, for at være United-spiller. Navnet, brandet om man vil, overstiger evnerne. Mentalt virker han også milevidt fra United-standard. Det var fint at forlænge med ham med yderligere et år, så han forhåbentlig kan sælges til sommer for en klækkelig sum.

Vores to verdensstjerner
I Manchester United er der i øjeblikket to spillere, der går ind under kategorien ”Verdensklasse-spillere”. Det er Bruno Fernandes og Marcus Rashford. Vi er afhængige af, at de rammer topniveau hver gang de er på banen! Senest så vi mod Leipzig, hvordan de var stærkt medvirkende til at sætte en fed streg under sejren. De skal doseres rigtig og bruges rigtigt. De gør samtidig alle omkring dem bedre, og hvis vi ovenikøbet kan få Martial op på samme niveau som sidste sæson, bliver det en rigtig giftig trio igen i år. Og så har jeg ikke engang nævnt Greenwood, som på trods af lidt ungdomseskapader, ligeledes kan blive et farligt våben offensivt i år med de rette omkring ham.

Det bliver spændende at se, hvordan vi kommer ud af den kommende periode frem mod næste landsholdssamling. Hvis der efterhånden er en ting, der er sikkert med United, er det, at der ikke er noget, der er sikkert. Men jeg vælger at tro på det bedste og håber, vi kan bygge oven på de seneste præstationer, vi har lagt for dagen på det seneste!