Brunos indflydelse, Solskjærs fremtid og en vanvittig vigtig måned!

04. marts 2020
Mads Kaltoft Nørring
Brunos indflydelse, Solskjærs fremtid og en vanvittig vigtig måned!

Foto: Getty Images

De seneste seks uger har været opløftende set med United-briller. Vi har scoret 19 mål siden vores seneste nederlag til Burnley d. 26. januar og blot lukket 2 mål ind i samme periode. Der er fremgang at spore rent spillemæssigt, og på skadesfronten lysner det også. Og nå ja, så har vi fået tilgang af en – indtil videre – fantastisk portugiser!

Og lad mig starte, hvor jeg i min indledning sluttede: Bruno Fernandes. Man skal langt tilbage for at finde en spiller, der så hurtigt har haft så stor en indflydelse, som Bruno Fernandes har haft på Manchester United. Fire kampe i Premier League har affødt to mål og to assists. Det er jo nærmest det, Lingard og Pereira leverer til sammen på en hel sæson. Dertil har Fernandes i en enkelt Europa League-kamp scoret et enkelt mål og tegnet sig for en assist i kampen mod Chelsea. Han ligner den mand, vi har skreget efter længe! Jeg håber virkelig, han kan holde dette niveau, for så bliver han en kæmpe gevinst!

Solskjær og top 4
Lad mig sige det med det samme: Jeg hører til den gruppe fans, der mener, at Solskjær skal have minimum næste sæson med! Jeg har i mine to sidste debatindlæg argumenteret for netop dette, så det vil jeg skåne jer for igen – næsten. Dog er jeg ikke så blåøjet, at jeg ikke godt kan se, at en klub som United ikke kan tåle at misse Champions League to år i træk – hverken sportsligt eller økonomisk - hvorfor jeg er overbevist om, at Solskjær er fortid i klubben, hvis Champions League glipper igen i år.

Kampprogrammet i marts måned byder på Derby i FA Cuppen, Manchester City, Tottenham, Sheffield United i Premier League og LASK to gange i Europa League. En ekstrem vigtig måned set med Manchester United-briller. Flasker resultaterne sig, står vi i en potentiel semifinale i FA Cuppen, kvartfinale i Europa League samt en fjerdeplads i Premier League. Hvis ikke - kan vi være ude af FA Cuppen, ude af Europa League og 6-9 point fra en top 4-placering. Med andre ord: Det er i denne fase af sæsonen, at resultaterne skal være der, ellers har det store konsekvenser!

Ender United i top 4, er jeg sikker på, at Solskjær også er manager i næste sæson. Solskjærs evne til at rekruttere spillere har været det bedste siden Ferguson, hans oprydningsarbejde ligeså, og så virker han mere og mere respekteret og vellidt blandt truppens spillere – senest understreget med udtalelser fra McTominay og Matic. Spillermaterialet, mener jeg personligt, ikke har været til meget mere end det, Solskjær har fået ud af det, og kan Solskjær få et transfervindue mere til at bygge på det, han fint er i gang med nu, er jeg overbevist om, at United næste år er i top 3 og kommer videre fra Champions League-gruppespillet. Og ja, det mener jeg, vi kan!

Omvendt er jeg også overbevist om, at United finder en ny manager, hvis ikke det bliver til en top 4-placering. Sportsligt vil klubben se sig tvunget til at hente et større navn ind, som de ved har præsteret og høstet fine resultater på højeste niveau. Pochettino ligner det mest oplagte bud, selvom hans CV ikke tæller de store trofæer. Navne som Allegri, Julian Nagelsman, Thomas Tuchel og Gareth Southgate har også været i spil på rygtebørsen.


Det er heller ingen hemmelighed, at det vil få økonomiske konsekvenser for United, hvis ikke der er Champions League-bold næste sæson. Udover alle de TV-penge, United vil gå glip af, vil det i næste sæson også have konsekvenser for vores sponsorater. Og det er noget, jeg forudser, vil få Glazers til at reagerer. Jeg har DESVÆRRE svært ved at se, at det skulle få konsekvenser for Woodward og Richard Arnold, de to sportsligt ansvarlige i klubben, så det nemme – og nok også billigste valg – vil være at fyre Solskjær og erstatte ham med et større navn.

Jeg håber dog inderligt på, at vi igen i næste sæson kan se United-fodbold tirsdag eller onsdag aften – med Solskjær på sidelinjen!