Build a bonfire!

20. januar 2020
Karina Wulff Harrestrup
Build a bonfire!

Foto: Getty Images

“Build a bonfire, build a bonfire, put the glazers on the top, put Ed Woodward in the middle and we’ll burn the fucking lot”. Sådan synges der blandt fans på Old Trafford og i resten af verden for tiden.

Der kan ikke være nogen tvivl om, at den sportslige ledelse i klubben har spillet helt fallit – det vil sige, at Ed Woodward burde smides på direkte porten, da han på ingen måde har formået at sørge for, at tingene hænger sammen sportsligt. Og det er simpelthen det, han er ansat til

- Hvis du ikke mister dit job, når du har haft ansvaret for de penge, der er brugt, og lønningerne, så er der noget helt galt! Sådan sagde Gary Neville i weekenden efter 2-0-nederlaget mod Liverpool. Og han gør det dermed helt klart, at det er Ed Woodward, der har ansvaret for problemerne.

Og hvor har Gary Neville ret.

Mange – rigtig mange - vil gerne af med Glazer-familien som ejere – men det ser ikke ud til at ske (og hvis alternativet er et torturregime fra Mellemøsten, så foretrækker jeg altså trods alt stadig Glazer-familien). Men man skal netop kunne forlange, at Glazerne tager affære, når de har en mand siddende, som ikke er sit job værdigt. United er den klub med de næst-højeste lønninger i hele verden – og det er ikke ligefrem noget man kan se frugterne af, hvis man kigger på spillertruppen, resultaterne og præstationerne på grønsværen.

Tingene fungerer slet ikke - nogen steder – og det er altså Woodwards ansvar at holde styr på investeringerne og lønningerne. Hvis man holder investeringerne/lønninger op mod de sportslige resultater og præstationer, så er der noget, som slet ikke hænger sammen. Og ligesom Gary Neville har jeg meget svært ved at se, hvordan Glazer-familien kan blive ved med at overlade ansvaret til en mand, der igen og igen viser sig fuldstændig ude af stand til at få tingene tilbage på det rette spor.

Der er postet milliarder i køb af spillere og lønninger de seneste år – men spillet og resultaterne står ikke mål med de penge, som der bliver hældt i dem.

Avisen Telegraph har lavet en oversigt over, hvor mange penge United og Liverpool har brugt, siden Jürgen Klopp satte sine tyske fødder på Anfield – og det er altså Manchester-klubben, der har haft de store spenderbukser på og ikke scouserne. Alligevel er det dem, der ligger lysår foran os i Premier League-tabellen. Det er IKKE i orden!!!

Men seriøst – Ed Woodward tjener angiveligt knap 28 millioner kroner om året – han er den i sin position i Premier League, der hiver mest ind på sin egen lønkonto, og de penge er han simpelthen ikke værd!

Vores midtbane skriger på forstærkninger, og jeg har så lidt tiltro til Woodwards evner, at han vel også formår at fucke Bruno Fernandes-handlen up, selv om den ellers så ud til at være en sure thing tidligere på måneden….

Jeg har ingen tiltro til særligt meget, når det gælder Manchester United længere – det gælder både resultater, spil og ledelsen. Og DET GØR ONDT!

Det er som at køre forbi et biluheld – man ved, at det ikke gør noget godt for én at kigge på det, men på en eller anden måde, så ender man med at se lidt alligevel – og det skulle man bare have ladet være med. Sådan har jeg det lidt for ofte, når jeg ser United for tiden…