Dagen derpå

16. januar 2023
Joakim Medom
Dagen derpå

Foto: Getty Images

Klokken er 13.15. Sidder her søndag eftermiddag oven på lørdagens Premier League kampe. Indenfor i stuen er der stille. Kaffen damper fra koppen, og varmen breder sig i rummet. Udenfor begynder stormen at tage til i styrke. Træerne bliver rusket, mens regnen begynder at falde. Stilheden over for stormen. Smilet der bredder sig i mit ansigt.

24 TIMER TIDLIGERE...

Klokken er 13.15. Det er lørdag, tidligt på eftermiddagen. Weekendens Manchester Derby venter. Sidder i sofaen, og prøver at få tiden til at gå stærkere. Går over og starter kaffemaskinen, og finder kaffekoppen frem. Klubbernes holdopstillinger blev set 12.36. Imens kaffen hældes op, scroller jeg en ekstra gang på telefonen for at se, hvilken opstilling Pep Guardiola har valgt. Manchester Citys manager kommer med Haaland oppe foran samt Bernardo Silva og Kevin De Bruyne er med. Udeholdet stiller stærkt op. 

I tv-studiet viser de det smertelige nederlag fra Etihad Stadium på 6-3 i december 2022. Det skal jeg ikke trækkes igennem, så jeg skifter væk, og finder filmklip fra Family Guy frem. 6-3 nederlaget til Manchester City, satte Manchester United et skridt tilbage i deres genopbyggelse. 

Kommer til at tænke, om det sker igen i dag, eller bliver det et ydmygende 2-0 nederlag, hvor Manchester City både udspiller og udstiller Manchester United? Er det endnu engang et skridt tilbage?

Tiden nærmer sig kampstart, og efter endnu en mundfuld kaffe, sætter jeg mig i sofaen. Helt ud på sofaens kant. Kan godt mærke at pulsen stiger. Det har den gjort den sidste time. 

Fra Old Trafford kører kameraet indover Kyle Walker og Bernardo Silva. Hurtige tanker falder tilbage på midtugens Carabao Cup kvartfinale kamp mellem Southampton og Manchester City. Manchester City så ikke gode ud, og det var selvom Pep Guardiola satte det tunge kavaleri ind i kampens 2. halvleg. Men yderligere tilbage i FA Cup kampen mellem Manchester City og Chelsea, hvor The Blues vidste skræmmende styrke. At London klubben Chelsea er inde i en meget svær periode, hersker der nok ikke meget tvivl om. Det fjerner dog ikke det, at Manchester City udstillede dem og vandt sikkert 4-0. Det skete dog på hjemmebane.

Så hvem er det United i dag? Er det Manchester City fra Carabao Cup eller fra FA Cup?

Drikker endnu en mundfuld kaffe og sætter koppen på bordet igen. Kampen er i gang.

HALVLEG…

Manchester United er med i kampen. Min kammerat skriver på Messenger. ”United er blevet irriterende gode igen”. Han holder ikke med nogen af Manchester klubberne, men vores rivaler som ligger ca. 50 kilometer mod vest for byen. Marcus Rashford har haft to gode forsøg i første halvleg, og kampen er meget lige mellem de to hold. Kyle Walkers langskud er vel Manchester Citys bedste forsøg. Næsten det eneste, da Manchester Uniteds forsvar står godt imod. Jeg synes faktisk, at man kan være tilfreds med indsatsen i første halvleg. Jeg har sat mig længere tilbage i sofaen. Der er virkelig sket en udvikling siden 6-3 nederlaget. 

Siden nederlaget er det blevet 15 sejre, 2 uafgjorte og ét nederlag for Manchester United. Dette er fordelt på alle turneringer. Onde tunger vil mene, at antal sejre ikke betyder noget, da modstanderne ikke har været gode nok. Det er sandt, at hold som AC Omonia, FC Sheriff Tiraspol, og Charlton er klubber, Manchester United bør slå. Det er jeg enig i. Men blandt disse 18 kampe hører også gode resultater som 2-1 ude over Everton, 1-1 ude mod Chelsea, 2-1 ude over Fulham og 1-0 ude over Wolves. Arbejdssejre kan man godt kalde dem. At se Casemiros ild og passion ude mod Chelsea da han scorer i bedste ”Fergie-time”. At se Alejandro Garnacho glide igennem ude mod Fulham, og score i bedste ”Fergie-time”. Det er sket en udvikling.

Old Trafford er ligeledes ved at blive en fæstning igen. Et Krak des Chevaliers i England. Tottenham Hotspur blev blandt andet udstillet, og slået sikkert 2-0. Aston Villa med 4-2 i Carabao Cuppen, hvor Manchester United var bagud to gange. Uanset modstandere er det blevet til ni sejre i træk på hjemmebane, samt en målscore på 25-3. 

Målscoren viser også, at Manchester Uniteds bagerste fem leverer varen. Tallene taler sit tydelige sprog. Indstillingen har ændret sig. Noget som Manchester United kunne engang er på vej tilbage. 

Kampen fløjtes i gang igen. 2. halvleg venter.

78 min…

Manchester City har domineret 2. halvleg voldsomt. Uden dog at have mange chancer. The Blues har haft langt størst boldbesiddelse, hvilket resulterede i at Jack Grealish bragte dem foran 1-0. De Gea så rasende ud i Uniteds mål. 

Et det skridtet tilbage for Manchester United? Kan Manchester United stadig ikke levere, når klubben skal måle sig med de bedste? Kan Manchester United kun mod Charlton?

Trækker vejret tungt, og sætter mig ud på sofakanten igen. Kaffen er blevet kold…

I næste nu sender Casemiro en aflevering afsted i dybden igennem Manchester Citys forsvar. Marcus Rashford sprinter afsted, dog fra en klar offside position. Men inde på midten har Bruno Fernandes taget en voldsom spurt mod Manchester Citys mål. Marcus Rashford undlader at røre bolden, og med velplaceret spark sender Bruno Fernandes bolden forbi Manchester Citys målmand Ederson. Old Trafford står i lys lue. 1-1.

Står foran skærmen og råber. Dommeren og linjevogteren konfererer. Der er voldsomme protester fra begge klubber. Bliver målet annulleret? Tiden virker til at stå stille.

Målet står! 

Bruno Fernandes med brændende gløder i øjnene jubler med fansene. Resten af Manchester Uniteds hold kommer løbende, og passionen lyser ud af dem. 

1-1. 

Det bliver ikke i dag, at Ten Hags Red Army lægger sig ned.

Kampen bliver pludselig mere lige. Manchester United ser ud som om, de vil mere. Manchester City har ikke formået at skabe flere store chancer til trods deres store dominans i 2. halvleg. Den tidligere midtbanespiller Paul Scholes sagde det engang, da Manchester United vandt ude over Juventus på blandt andet frisparksmål af Juan Mata. ”Down by a goal, you are still in the game”.

Jeg bliver stående foran skærmen. Mærker selv troen på det. Manchester United ligner nogen som tror på det, og i det 82. minut sender Bruno Fernandes, med en tværgående aflevering, det argentinske stjerneskud Alejandro Garnacho afsted på venstre kanten. Garnacho forsøger at få et indlæg ind, men det mislykkes og blokeres af Manchester Citys forsvar. Den unge argentiner får fat i bolden igen, og med en hurtig finte drejer han rundt og sender et hårdt fladt indlæg ind i hjertet af Manchester Citys forsvar. 

2-1!! 

Marcus Rashford kaster sig ned, og sætter bolden i nettet uden en chance for målmanden Ederson. 

Kærestens treårige nevø, der er på besøg, står i vores stue med armene i vejret. Sikkert overrasket over mit udbrud og jubelbrøl. Han smiler og griner. 

Manchester Uniteds spillere samles ved hjørneflaget. Casemiro omfavner to fans. Varane og Antony slår sig hårdt på brystet. Garnacho hænger på ryggen af Marcus Rashford, og oppe i studiet fra en engelsk tv-kanal hopper den gamle forsvarsklippe Rio Ferdinand op og ned af glæde. 

Manchester Uniteds forsvar afviser alt, som Manchester City kaster imod i dem i de døende minutter. Manchester City formår ikke at svare igen. Dommeren fløjter af.

Sejr til Manchester United.

DAGEN DERPÅ…

Klokken er som sagt 13.15. Der er sket en udvikling, og Manchester United mener tingene seriøst nu. 6-3 nederlaget er forvandlet til en 2-1 sejr. Bruno Fernandes sagde efter kampen, at Manchester United nu kæmper som et hold. Det er der ingen tvivl om. 

”United er blevet irriterende gode igen”. 

Lad os håbe det.

Kaffen damper nu fra kop nummer to, og der er varmt i stuen. Stormen tager igen til udenfor, blæsten tager godt fat i buske og træer. Smilet breder sig over mit ansigt. Ten Hags Red Army..