Det dufter af noget….

01. december 2023
Morten
Det dufter af noget….

Foto: Getty Images

Jeg synes, opskriften der skal føre Manchester United frem til titler og en smule smag af 90’erne og
00’erne, begynder at dufte af noget. Jeg kan dog ikke helt identificere duften endnu. Det er på en eller anden måde stadig for tidligt, og der er stadig alt for mange ingredienser der mangler at komme i retten, til man tør konkludere at retten ender med at smage godt. Lad os starte med at kigge på, hvad der er kommet i retten indtil videre som den gode duft muligvis kommer af.

1. Ten Hag har stabiliseret holdet.

De fleste er nok enige om, at vi spiller ret dårligt. Men på trods af det er vi seks point fra det førende hold i Premier League. Det er jo på ingen måde en ønskesituation, men vi bliver nødt til at give Ten Hag og holdet at selv i dårlige tider, falder vi ikke helt igennem som vi så det under Solskjaer og Rangnick. Vi holder os inde i varmen, og forhåbentlig vender spillet snart.


2. Vores eget akademi viser vejen igen.

Mod Everton startede unge Kobbie Mainoo, og hvilken præstation! Jeg får sommerfugle i maven, når jeg tænker tilbage på den præstation, og den lille jubelidiot i mig mener, at vi da ikke kan tabe en kamp med sådan en spiller på midtbanen. Den mere realistiske del af mig ved godt, at vi nok ikke kan forvente dét af en 18-årig. Hans præstation er ikke gået ubemærket hen, men har dog alligevel stået lidt i skyggen af en anden akademispillers genialitet. Garnachos saksespark var jo for vildt, og har potentialet til at blive et vendepunkt for både hans egen, men også hele holdets sæson. Mod Everton startede vi med hele fire akademispillere og skiftede to ind undervejs. Det er ikke mange topklubber i Europa der kan prale med at spille med seks spillere fra egen avl i løbet af en kamp. Jeg ved godt, der har været skader, men sådan en som McTominay viser bare, at det at have hjerte i klubben kan betyde mere end deciderede fodboldfærdigheder, når lokummet brænder. De unge spillere får retten til at dufte lidt af gamle dage.


3. Ejerskabet skifter snart.


Selvom det ikke ser ud til at blive det fulde salg, vi alle havde drømt om, skifter ejerskabet i United snart struktur, som det ser ud nu. De rygter, jeg har bidt mig mest fast i, er, at Ineos kommer ind og overtager det sportslige. Ineos har tidligere vist, hvad de kan gøre med et stort budget og fokus på ”marginal gains”, altså ideen om, at man finder 1% forbedring på mange forskellige faktorer og dermed får meget forbedring sammenlagt. Jeg glæder mig til at se, hvad det kan flytte, og ikke mindst glæder jeg mig over, at der kommer en organisation ind, der har haft succes i sportsverdenen før, og som ikke er drevet af en oliestat.

Lad mig slutte af med at gentage, at der mangler en del ingredienser, men der er en form for fundament i retten, jeg godt kan lide, og som jeg synes tidligere managere har manglet. Men de ingredienser, jeg synes vi mangler, handler om en klar identitet. Det er fint, at vi skal være verdens bedste kontrahold, men vi skal også kunne slå Luton, eller andre hold der pakker sig, med mere end 1-0. Vi har før tabt en Champions League plads på målscorer (sæson 2015/16). En klar transferstrategi vil får retten til at smage ekstra godt, vi henter stadig for dyrt og for kortsigtet. Men transferstrategi og spillemæssig identitet går hånd i hånd. Får vi styr på de ingredienser, tror jeg, den ret vi er ved at koge op lige nu kan komme til at smage rigtig godt.