Det store spørgsmål

09. januar 2023
Morten
Det store spørgsmål

Foto: Getty Images

Er det muligt? ja
Er det realistisk? Ja det synes jeg….
Er det naivt at tro på? Ja det det nok
Tror jeg det kommer til at ske? Nej, det gør jeg nok ikke, men mindre kan også gøre det.

Nogle har måske regnet ud, hvilket spørgsmål det er, jeg forsøger at besvare. Det er et spørgsmål, der stille og roligt har vundet indpas i United munde; Kan Manchester United blive mestre i år? Lad os gennemgå mine svar ovenfor én for én.

Er det muligt?

Her mener jeg, om det matematisk er muligt, uden at være fuldstændig urealistisk. Det kan vi i den grad glæde os over, at det er. I skrivende stund ligger United på en fjerde plads. Der er ni point op til Arsenal på førstepladsen med 63 point at spille om. Lige nu er United i den grad en del af mesterskabskampen, hvis vi kigger på matematikken. 

Er det realistisk?

Med fare for at lyde som en jubelidiot er det da realistisk. 9 point på Arsenal i 21 kampe mener jeg ikke er urealistisk. Arsenal har gjort det fortrinligt i denne sæson. De har faktisk gjort det så godt, at jeg kan være lidt i tvivl, om jeg håber de taber en gang imellem. Et nederlag til Arsenal giver jo også Manchester City håb. Jeg mener dog ikke det er urealistisk at Arsenal kan flade lidt ud senere på sæsonen. Manchester City virker heller ikke så suveræne, som de tidligere har gjort. Men ret skal være ret. Arsenal og City er de klare favoritter lige nu. Men vi er i min optik det eneste hold der kan true dem. Tottenham tror jeg ikke på, Liverpool og Chelsea er for langt efter, og jeg tror, det er for tidligt for Newcastle.

Er det naivt at tro på?

Ja…. Desværre er det nok lidt naivt. Der er for mange ting, der skal gå Uniteds vej, synes jeg. Vi skal som det mindste holde os skadefri, og vi er afhængige af, at både Arsenal og City rammer en periode med dårlige resultater. Men på den anden side er vi begyndt at vinde kamp mod lavere rangerende hold, selvom vi spiller skidt, og vi har slået Liverpool, Arsenal og Tottenham og hentet uafgjort mod Chelsea. De traditionelle top seks hold har altså ikke været den store akilleshæl. 

Jeg tillader mig at være naiv.

Det er bare så lang tid siden, at United kampe er noget, jeg har set frem til i flere dage. Jeg ønsker så brændende, at det fortsætter.

Tror jeg det kommer til at ske?

Nej, det gør jeg ikke. Jeg må også forsøge at være lidt objektiv. Selvom resultaterne har været gode de seneste måneder, er spillet trods alt stadig for svingende, og Arsenal og City ser for stærke ud. Også svært at se hvordan man skal blive mester uden en kvalitets frontangriber. Jeg har bare virkelig svært ved at være objektiv, når det handler om Manchester United. Jeg er for meget fan. Jeg har spillet United sange for mine børn, mens de lå i min kones mave. De er i dag i børnehavealderen og kommer og kysser logoet, når jeg tager United trøje på.

Når jeg siger ”United spiller i dag” til min google assistant, bliver lyset i stuen rødt, google siger ”god kamp, viva Ronaldo” (det skal jeg lige have ændret), og så spilles der ”Glory Glory Man United” for fulde gardiner. Jeg elsker min klub. Derfor tillader jeg mig at drømme.  

Men der er et andet stort spørgsmål i vores klub lige nu, som kan stå i vejen for et mesterskab. Hvem skal vores nye ejer være? Jeg er bange for, at der kan gå så meget diskussion i den, at det kan ses på banen. Vi så til VM, hvor meget diskussionen om menneskerettigheder fyldte. 

Jeg skrev i min allerførste kommentar om negativerne ved at eventuelt salg. Nu er klubben sat til salg, og vi skal for alvor til at forholde os til rygter og diskussioner. Desværre peger de fleste rygter mod mellemøsten og yderst tvivlsomme ejere med meget dårligt ry i vesten. Jeg er ikke lige så glad for, at klubben er blevet sat til salg som så mange andre. Der er desværre ikke mange forretningsmænd i vesten der har pengene, som samtidig ser en god forretning i fodbold. Desværre er europæiske klubber blevet en mulighed for at købe lidt goodwill for mellemøstlige diktatorer, en bagtanke som vestlige investorer, der kigger på profit, ikke kan konkurrere med. Pludselig kan klubben stå i en situation, hvor vi skal hylde resultater fremfor menneskerettigheder. Jeg er bange for, at det kan gå udover resultaterne på banen, hvis medierne for alvor tager fat i denne diskussion igen, denne gang med United i centrum.