En midtbane uden Casemiro og skaden til Garnacho

20. marts 2023
Victor Jørgensen
En midtbane uden Casemiro og skaden til Garnacho

Foto: Getty Images

I opgøret mod Southampton blev Casemiro udvist, hvilket betyder at han nu står med en karantæne, der stadig varer tre kampe endnu, hvor modstanderne er henholdsvis Newcastle, Brentford og Everton. Hvad kan vi forvente af midtbanen og hvem får muligheden for at træde i karakter?

Hvem kommer til at spille på midtbanen?

Sabitzer var med mod Fulham, og han kan vise sig at være utrolig vigtig, fordi hans præstationer inden hans skade var ganske tilfredsstillende. Han har været god til at komme i vejen for flere farlige situationer, samtidig med at hans positionering også har vist sig at være glimrende. Vi vil helst gerne undgå en midtbane med McTominay og Fred ved siden af hinanden, da det simpelthen er alt for usikkert og skrøbeligt, hvilket desværre har været tilfældet flere gange. Løsningen kunne godt ende med at blive Sabitzer og McTominay, fordi den er mere fysisk habil og positioneringsdygtig. Med Fred får man en mere bevægelig spiller, men man føler sig aldrig rigtig sikker på ham, og derfor kunne han godt sidde på bænken mod Newcastle og Brentford. Mod disse to hold kan man hurtigt blive straffet, hvis midtbanen ikke er fysisk og sammenhængende, hvilket vi skal undgå.

McTominay har ikke være god i en længere periode, men hvis Ten Hag får ham gearet op til de kommende kampe, kan han være vigtig for holdet og på den måde forhåbentligt træde i karakter. Sabitzer vil med al sandsynlig tage en af de centrale midtbanepositioner og få en vigtig rolle både med og uden boldbesiddelse. Bruno Fernandes skal have rollen som 10’er, fordi hans bevægelighed og overblik er til ug. Han skal ikke placeres ude i kantspillerens rolle, fordi de positioner allerede er godt besat. Om vi spiller uden Casemiro eller med Casemiro, skal Bruno ligge bag angriberen, fordi det er der hans kvaliteter giver mest til holdet.

Skaden til Garnacho

Skaden har desværre vist at være mere alvorlig end forventet, hvilket betyder at han står til at misse de første par opgør efter landsholdpausen. Han kommer forhåbentligt tilbage hurtigt, da vi i den grad får brug for ham i det tætte kampprogram på den anden side af landholdpausen. Han har virkeligt fået fansene til at elske ham og har bevist på banen, at han uden tvivl skal have en ny kontrakt. Ud fra hans præstationer for klubben er han blevet udtaget til det argentinske landshold, hvilket bare understreger den udvikling, han har været igennem. Han må på grund af skaden melde afbud, så han kan fokusere på at komme stærkt tilbage og hjælpe klubben med at indfri de mål, der er sat for den sidste halvdel af sæsonen.

Kan de unge få chancen?

Vi kan måske se nogle af de unge midtbanespillere få mere spilletid, især i opgøret mod Everton. Det kunne være interessant at se mere til Kobbie Mainoo, selvom han kun er 17 år. Han virker til at være godt bygget til den centrale midtbaneposition og har ud fra de få spilleminutter, han har fået, givet et super fint indtryk.

En anden ung midtbanespiller er Zidane Iqbal. Der er dog lidt længere til minutter end med Mainoo, men måske han får muligheden for at komme ind i et opgør afhængig af det eventuelle kampbillede.

Med skaden til Garnacho har Facundo Pellistri muligheden for at få endnu flere spilleminutter, hvilket han faktisk har fortjent ud fra de indhop, han har lavet i denne sæson. Pellistri sender de helt rigtige signaler, når han er på banen, og derfor kan han måske se frem til en plads i startopstillingen i en af de kommende kampe. Hans hurtige fødder og teknik kan blive en stor værdi for holdet med henblik på alle de kampe der kommer i den sidste halvdel af sæsonen, hvor der venter kampe i ligaen selvfølgelig, men også Fa Cuppen og Europa League.

Hvad kan vi forvente af midtbanen?

Det bliver spændende at følge de næste par kampe uden Casemiro, fordi der er nogle der bliver nødt til at træde i karakter og sikre, at vi ikke taber noget på hans karantæne. Forventningen er at se en midtbane, der godt kan hænge sammen uden Casemiro, også selvom niveauet ikke er ligeså højt. Sabitzer skal ind og være fremtræden i sin rolle på midtbanen, og så skal der ruskes op i McTominay, så han kommer tilbage på et niveau, hvor han kan få en vigtig betydning for holdet. Hvis Fred spiller er forventningen at se det niveau, hvor han fremstår som en god midtbane med flere gode kvaliteter. Midtbanen må ikke falde sammen ”bare” fordi Casemiro er ude af billedet.

Stop med at få rødt!

Der skal sættes en stopper for de dumme røde kort til Casemiro. Han er simpelthen for vigtig en spiller for holdet og det kan blive dyrt, hvis han misser for mange kampe i løbet af en sæson. Ja han laver fejlafleveringer, men hans topniveau og tilstedeværelse på midtbanen er ren verdensklasse, hvilket ikke er tilfældet med de alternativer, der er på hans position.