Er solen ved at gå ned?

26. november 2019
Karina Wulff Harrestrup
Er solen ved at gå ned?

Foto: Getty Images

Ja da ... vi lavede et comeback søndag mod Sheffield – efter at have spillet- ja undskyld mig - værre end en rådden sæk kartofler de første 70 minutter, hvor nærmest kun David De Gea kunne være sin indsats bekendt.

De unge knægte kom til undsætning, og succesoplevelsen ved at komme på scoringstavlen for Brandon Williams og Mason Greenwood er vigtig, da de absolut er fremtiden for klubben. Rashford fik sat kassen ind til 3-2, og så burde den sejr altså være kørt hjem - uden problemer til sidst. Men det gik alligevel galt. Og jeg synes, at det er en taktisk brøler, som Ole Gunnar Solskjær laver, da han skiftede defensivt ud til sidst. Det er en handling af frygt, som ender med, at vi droppede det pres, vi lagde på Sheffield mod slutningen, og helt latterligt ender vi med at indkassere endnu et mål, fordi der pludselig skal spilles pindsvinefodbold. Og jeg endte i hvert fald med at sidde og ikke kunne glæde mig det mindste over et point - selv om man nok så rigeligt skulle være tilfreds med det, når man ser på kampen som helhed.

Bevares, efter at have været nede 2-0 er det da fint at få uafgjort, men der er SÅ meget galt, at jeg – der ellers stejlt har stået fast på, at Ole er den rigtige mand – er ved at vakle i min overbevisning.

Først af alt, så fatter jeg simpelthen ikke, at Phil Jones får spilletid - overhovedet. Han er konsekvent rystende usikker. Det er ikke kun hans fejl, der ødelægger Uniteds spil, men han er symbolet på det, der er galt. Alt sejlede, og der var ingen ideer – ingen kampgejst – intet, der viste, at spillerne skulle forestille at være United-spillere. Det var pinligt ud over enhver begrænsning, og der var ingen reaktion fra bænken – nærmere bare en lammende stilhed. Ikke før pausen blev der skiftet ud, hvor Ole da i det mindste hev Jones ud…

Generelt er der langt igennem det gode spil. Spillerne løber ofte rundt som hovedløse høns, der ikke ved, hvor de ender, eller hvad der skal gøres. Jeg vil så gerne tro på, at Ole Gunnar Solkjær kan vende skuden, men det er rystende at se, hvor lidt der sker… Der har ikke været forbedringer siden sæsonstarten, og skader (selv om der er mange) er simpelthen ikke undskyldning nok. Der er ikke tegn på, at vi begynder at spille bedre, mere sprudlende og lækker fodbold igen. Det ses i glimt – når de unge spillere som søndag eftermiddag kommer i gang og viser deres potentiale. Men er det nok? – og skulle det ikke være bedre nu??

Gary Neville har så ganske ret, når han siger, at problemet absolut ligger på midtbanen. Kvaliteten af spillerne på midtbanen, er bare ikke god nok. Eksempelvis er Andreas Pereira i mine øjne alt for svingende, mens Scott McTominay dog er lyspunktet. Men han er ikke erfaren nok til at kunne styre og holde midtbanen selv. Generelt er der bare ingen kontrol på midtbanen – og det hjælper ikke meget at få en uoplagt Pogba retur, der ikke just har for vane at levere.

Jeg vil stadig gerne håbe på, at Solskjær over tid kan gøre et godt stykke arbejde, og hans fokus på de unge spillere er selvsagt et plus, der går lige i vores DNA. Men jeg frygter, at vi må tage til takke med en plads midt i ligaen – langt væk fra alt det, som kan tiltrække nye spillere. Og det kan blive skruen uden ende. For helt ærligt, så holder vi os selv for nar, hvis vi tror, at alle vil komme og spille for United på grund af historien. Det er fint, hvis man har kærligheden til klubben inden, men ingen store profiler, kommer til at skifte til Old Trafford, hvis der ikke er mulighed for at spille Champions League. Og jeg har meget svært ved at se, at det kommer til at ske snart.

Jeg nåede at tage mig selv i at sige ”nu er det nok” flere gange under søndagens kamp. Jeg sagde ”Hent Pochettino som er ledig nu”. Og jeg er ikke helt der (klar til fyring) lige nu efter comebacket, men Ole Gunnar Solskjær er ved at have meget kort snor i min optik. Jeg frygter de kommende kampe mod Tottenham med Mourinho i spidsen og mod City … MEN jeg håber virkelig, at jeg bliver modbevist, og jeg håber, at solen ikke er ved at gå ned over Solskjær, for ideen og projektet er god – jeg er bare ved at tvivle mere og mere på det.