Et kig på den nuværende situation

20. september 2023
Victor Jørgensen
Et kig på den nuværende situation

Foto: Getty Images

Den dårligste sæsonstart i 34 år for klubben. Efter 5 kampe ligger Manchester United nummer 13 med 6 point, hvilket i den grad ikke den sæsonstart, som fansene havde håbet eller set frem til. Man kan måske endda brede den ud og sige, at det ganske enkelt er uacceptabelt.

Hvorfor kan holdet ikke spille 90 gode minutter?

Der er nogle, der vil sige, at svaret findes udenfor banen, mens andre vil tage udgangspunkt i det, der foregår på banen. Fokusset i denne kommentar kommer til at være spillet på banen, hvilket bestemt ikke køre på skinner for at sige det mildt sagt.

Flere af spillerne ser utrolig tunge og trætte ud, hvilket er lidt skræmmende taget i betragtning af, at sæsonen lige er startet. De tre mål, Brighton laver, er nærmest identiske, hvor United spillerne står på fuldstændig flade fødder og "bare" lader bolden glide igennem. Der mangler intensitet og ild i øjnene fra spillernes side. De første 20 minutter af kampen dominerede United, og Brighton så ud som om, de ville få en svær kamp. Det skulle vise sig, at det i sidste ende var Manchester United, der fik en svær kamp, fordi holdet fuldstændig tabte den gnist, som blev tændt fra første spilleminut. En af de få spillere, som rent faktisk viste lidt gnist, var 20-årige Mejbri, som også scorede målet til 1-3. Et virkeligt flot mål fra lang afstand, og han kan på den baggrund måske se frem til flere minutter, hvis ikke de andre spiller stepper op.  

Alle ved, at spillere som Martinez, Casemiro og Bruno er fantastiske fodboldspillere, men også at de besidder evnen til at gå i krig og, det mangler vi altså bare at se fra dem indtil videre i denne sæson. De tre nævnte spillere er placeret i hver deres kæde, og det er derfor voldsomt vigtigt for dynamikken på holdet, at de virkelig træder i karakter og skubber brystkassen frem. Man kunne nævne mange flere navne, men pointen ligger i, at der skal være en tydelig rød tråd igennem holdet, hvilket forhåbentligt kommer indenfor de næste par kampe. Hvis holdet skal til at vinde nogle kampe og skabe resultater, kræver det sammenhæng mellem kæderne, og at holdet spiller på samme frekvens. 

Skadesproblemerne

Der er i øjeblikket en del skader i truppen, hvor blandt andre Shaw, Varane og nu Wan Bissaka er nogle af dem, der er ude med en skade.  Det er selvfølgelig vigtige spillere, men det er ikke derfor, United i øjeblikket ikke spiller den fodbold, som fansene forventer. Hvis man tager et kig på startopstillingen mod Brighton, skal fansene kunne forvente meget mere fra spillerne, end det de i øjeblikket præsterer. Men det er klart, at der helst ikke skal komme flere skader, da kampprogrammet er meget tæt, og det kunne være optimalt at have flere strenge at spille på i forhold til, hvilken modstander man står overfor.

Højlund og Reguilón’s første start på Old Trafford

Da Højlund i lørdagens kamp blev skiftet ud, lød der et kæmpe buh råb fra fansene, fordi han netop er typen, der bringer den intensitet og ild i øjnene, der er brug for på banen. Han kommer til at blive en stor fanfavorit og forhåbentlig et vigtigt våben, som kan lave de mål, der også forventes af ham. Han lå flere gange inde i området omkring det lille felt, men især Rashford fik aldrig rigtig fundet ham. Rashford søgte flere gange ned mod baglinjen i stedet for måske at aflevere bolden lidt tidligere ind i boksen til Højlund. Rashford fik dog inden pausen afleveret bolden ind til Højlund, hvor han efterfølgende fik scoret sit første mål for klubben, men målet blev desværre annulleret, da bolden var ude over mållinjen. Godkendt kamp fra Højlund.

Forventningerne til Reguilón var ikke specielt store, men han leverede som en af de eneste faktisk en rigtig god præstation. Hans udfordringer og pasningsspil var virkelig lovende, og man glemte lidt, at Shaw faktisk er skadet. Det er selvfølgelig klart, at når Shaw er klar til at spille, er det hans position, men det gør bestemt ikke noget, at der er konkurrence om pladserne. Reguilón var faktisk en af de få positive overraskelser fra lørdagens kamp, og han virker til at være klar til at kæmpe for trøjen. 

Et kig frem mod den næste landsholdspause

Der skal spilles seks kampe inden 7. oktober, hvor der igen er landsholdspause. Hvis man har et positivt blik mod kampprogrammet, kan de mange kampe måske være med til at få holdet op i det gear, der skal til for at få flere sejre på bordet. Udover kampene i Premier League, kommer der også to Champions League kampe og en Carabao cup kamp. United skal spille fire af kampene på hjemmebane, og den ene udebanekamp i Premier League er mod Burnley. Den næste kamp på udebane mod Bayern er uden tvivl den sværeste af de seks kampe, men ellers ser de resterende kampe lovende ud i forhold til at kunne vende den negative spiral og rent faktisk spille en kamp, hvor alle 90 minutter er gode.