Fem ting vi lærte af Liverpool kampen

22. oktober 2019
Morten Kamper
Fem ting vi lærte af Liverpool kampen

Foto : Getty Images

Inspireret af andre blogs vil ugens skribent også forsøge sig med ”fem ting vi lærte”-metoden. Denne uges kommentar kan indeholde positivitet, lidt optimisme, kærlighed til Dan James, en god portion realitetssans og et generelt ønske om bedre tider. Undertegnede var tilstede på Old Trafford, da United mødte sine ærkerivaler. Og efter den største skuffelse har lagt sig, og efter et gensyn med kampen på tv, så står følgende pointer klart:

  1. Taktisk fleksibilitet fungerer

Ole Gunnar Solskjær og hans trænerteam er ikke taktisk imbecile. Det var ret hurtigt tydeligt at Uniteds 3-5-2 plan mod Liverpool var sat perfekt op. United lukkede af for Liverpools styrker, de to backer og sørgede for, at Firmino ikke fik bevægelsesfrihed imellem kæderne. Dette tilsat et højt pres, hvor især de tre forreste leverede et kæmpe arbejde, gjorde at scousernes normale spil aldrig kom til sin ret. Godt set af Ole og resten af trænerstaben. Det er samtidig dejligt at erfare, at United har modet og kvaliteten til et taktisk alternativ.

  1. Gejst, glød og glæde

Spillerne responderede fantastisk på Oles taktiske ændring. Det hedder sig, at ingen er forpligtet over evne, og United har stadig kvalitetsmæssige mangler, specielt frem ad banen. Men måden hvorpå Andreas Pereira, Scott McTominay - og faktisk også Fred -kæmpede bravt på midtbanen, må have varmet Solskjærs hjerte. Der var indstilling og vilje. Det fremstod også tydeligt, at spillerne ønsker at give alt. Der var ingen tegn på, at de ikke vil spille for Ole Gunnar og hans projekt. Andreas Pereira skal lige have lidt ekstra anerkendelse, det var uden sammenligning hans bedste kamp for MUFC.

  1. Daniel James kan blive sæsonens køb.

Hvis man tager hans pris in mente. Måden hvorpå, han har taget livet som Manchester United spiller til sig på, er ganske enkelt formidabelt. Han var en evig trussel i bagrummet mod Liverpool. Det var tydeligt, at de havde respekt for ham og hans hurtighed. James arbejdede stenhårdt og gav sig 100%. Mere kan man ikke forlange af en spiller, og med masser af udviklingspotentiale kan han sætte baren højt. Hans assist til Rashford var høj høj klasse, og kan den walisiske wing frembringe sådanne afleveringer og mål i en højere frekvens, så bliver han endnu bedre og effektiv. Han er på mange måder indbegrebet af en rigtig United-wing, og hvem havde troet det efter hans skifte fra Swansea. Jeg er fan!

  1. Træerne vokser ikke ind i himlen

Selvom indsatsen mod scouserne var mere end godkendt, så viste kampen stadig flere væsentlige United-mangler. Vi trak os for langt tilbage i specielt de sidste 20 minutter af kampen. Det var nok en blanding af træthed og et mere defensivt taktisk udgangspunkt. Vi forsvarer os godt i lange perioder af kampen, men laver desværre en kæmpe fejl til sidst, hvor koncentrationen svigter. I sådanne situationer mangler vi stadig en klar leder på banen: En midtbane der kan holde fast i bolden, når vi er under pres, samt en centerforward der kan spilles op på og sætte andre i scene. Som udgangspunkt må 1-1 hjemme mod Liverpool aldrig blive et tilfredsstillende resultat for De Røde Djævle. Vi er Manchester United, og det forpligter. Stillingen i Premier League, Uniteds form og Liverpools ditto gjorde det uafgjorte resultat til acceptabelt. Den positive nyhed fra kampen må være, at United ikke er så dårlige, som nogle vil gøre os til, samt at det fremstår tydeligt, hvor holdet halter, og vi derved kan adressere de ømme punkter og mangler.

  1. Udebane-komplekset

United har nu fire udebane kampe i streg, inden vi igen løber på banen på Old Trafford. Ole og hans trænerteam må finde en måde at vinde på udebane igen. Vi vil møde hold, som ønsker, vi har bolden, og det er der, vi har haft svært ved at nedbryde vores modstandere. Med al respekt for Norwich og Bournemouth, så skal Projekt Solskjær indkassere tre point i disse kampe for, at vi kan tro på bare lidt medvind og en bedre nærmeste fremtid. United har altid haft evnen til at sammensætte adskillige kampe i træk uden nederlag - oftest efter grimme nederlag – kamp, hvor vi går på banen med indstillingen om, at denne vinder vi, uagtet, om det er hjemme eller ude. Det er denne mentalitet, vi skal have fremarbejdet igen. Og ja, det var mest under Sir Alex. Undertegnede håber, at den relative gode energi, som Liverpool-kampen har medført, kan give United-spillerne en tiltrængt indsprøjtning selvtillid, og som gør, at vi imødegår de kommende kampe med samme vildskab og vilje. Så skal udesejrene nok komme.

Ved godt det kun er fem ting vi lærte denne gang – men denne ekstra bonusviden har vi haft hele tiden: Jürgen Klopp er en wanker!