Fokus på offensiven

25. oktober 2022
Victor Jørgensen
Fokus på offensiven

Foto: Getty Images

De offensive takter har i de seneste kampe været meget positive med henblik på at kreere chancer og lægge et tryk på vores modstanderne. Længere perioder med bolden og et hårdere presspil har gjort, at der er blevet skabt mange flere chancer. Det defensive spil er i den grad blevet stabiliseret, hvilket måske gør, at angrebsspillet er blevet mere frigjort, fordi der ikke er den usikkerhed i bagkæden. Den helt store mangel er dog, at der ikke bliver scoret nok mål på de chancer, der bliver skabt. Det kyniske har i den grad manglet i de seneste kampe, hvor Rashford blandt andet ikke har scoret på flere store chancer. 

Hvem skal ligge på toppen?

Manchester United har ikke hentet en 9’er til fremtiden, så på nuværende tidspunkt har Rashford været det førstevalg på toppen, da Martial endnu engang er blevet skadet, og Ronaldo ikke bliver valgt fra start i Premier League. Rashford er en virkelig dygtig fodboldspiller med en masse kvaliteter, men er han i virkeligheden ikke bedst på venstre kant? Det er der ivhertfald mange fans og eksperter, der mener. 

Vi må formode, at klubben har tænkt sig at hente en angriber til fremtiden i et af de to kommende transfervinduer, så derfor må Ten Hag bruge de spillere, der er i truppen. Derfor kan det være svært at forstå, at man ikke kan finde plads på toppen til Cristiano Ronaldo, da han i den grad er garant for at lave mål, når han spiller fast. Brug ham på toppen og skub Rashford ud på den position han er bedst på. Luke Shaw og Diogo Dalot har gentagende gange vist, at de er dygtige til de offensive løb, og i stedet for at slå et indlæg ind til Rashford, vil det give mere på slutproduktet at have Ronaldo stående inde i feltet. 

Han er sandsynligvis væk fra klubben senest efter sommer og er på ingen måde med i nogen fremtidsplaner, men når man ikke har hentet nogle ind på positionen til fremtiden, hvorfor så ikke bruge ham i Premier League?

Holdet står i en situation, hvor de har svært ved at få scoret på de helt store chancer, hvilket Ronaldo sandsynligvis ville kunne hjælpe med. På den korte bane vil det give flere mål at have Ronaldo liggende i front, fordi han simpelthen er en større målscorer end Rashford. Intet ondt mod Rashford, men han er ikke vores fremtidige 9’er. Han skal uden tvivl være med i de offensive planer, hvor positionen som venstrekant skal være hans. 

Giv dem nu chancen! 

Sancho er i de seneste kampe blevet lidt for usynlig ude på den venstre kant, hvilket burde resultere i, at Ten Hag snart skal overveje at give chancen til enten Garnacho eller Elanga. Nu, hvor Rashford bliver brugt på toppen, må der være plads til, at andre kan få spilletid på venstrekanten. 

Der skal være en større konkurrence blandt flere spillere på vores positioner, fordi det er med til at skabe en bredere trup og en større sult hos spillerne, da de alle gerne vil spille. Vi har flere gange set, at Luke Shaw er blevet bedre af at have konkurrence med en spiller om venstreback positionen, hvilket har fremavlet flere flotte præstationer og godt defensivt arbejde. 

Garnacho har i en lang periode vist på ungdomsholdet, at han besidder noget helt specielt, og han er en spiller, mange fans gerne vil se på banen. Elanga har mange af de samme egenskaber som vores andre kantspillere, men han har flere gange vist, at han er dygtig nok til at spille for klubben. Han må i den grad også betragtes som en fanfavorit, hvilket sangen, fansene synger om ham hver weekend, understreger. Manchester United er kendt for at give de unge chancen, så hvorfor ikke give dem nogle kampe i benene for at se, hvad det bringer til truppen?

Antony

Ten Hag brugte en stor del af sommeren på at hente Antony, da det er en spiller, han kender, og en spiller som han ville have med i sine fremtidige planer for klubben. Hans afslutninger er ofte rettet mod målet, og han har flere gang sat dem ind bag modstandernes målmænd. Faktisk er han den første United-spiller til at score i alle hans tre første Premier League-kampe for klubben. 

Her har Manchester United fået en spiller til fremtiden, som skal være med til at forme den offensiv, der skal kæmpe med om trofæer. Ten Hag har virkelig troen på at Antony er en spiller, der kan gøre en stor forskel, ellers ville han ikke være så insisterende på at få ham hentet til klubben. 

Antony er meget venstrebenet, men det behøver på ingen måde være en dårlig ting, da han ofte formår at gennemføre de ting, han begiver sig ud i. Ud fra det signal han sender til fansene, virker han som en spiller, der vil give sig 100 procent for klubben i alle kampe. Det kan måske vise sig at være et indkøb, der for en gang skyld kan ende ud med at være en stor succes, selvom han blev købt for omkring 100 millioner pund. Hans navn bliver uden tvivl sunget i mange år på drømmenes teater, hvor han forhåbentligt vil udfolde sit store talent.