Fra One Hag til Ten Hag

06. september 2022
Morten
Fra One Hag til Ten Hag

Foto: Getty Images

Som beskrevet i min kommentar for nogle uger siden, så har jeg en ide om at bedømme Erik Ten Hags første tid som Manchester United manager, bedømt fra One Hag til Ten Hag. Ten Hag er selvfølgelig alt det vi har drømt om. Jeg vil forsøge at lægge hjertet væk og være så objektiv som muligt. Bedømmelsen er delt i tre underkategorier; præstationer, transfer og mandskabsbehandling.

Præstationer: 7/10 Hag

Lad os være ærlige; det har ikke været kønt. Der har været nogle rigtig fede arbejdssejre, men vi er stadig langt fra at være det bedste hold 90 minutter i træk. Men jeg vil alligevel gerne rose Erik her. Efter de første to kampe kunne jeg nemlig godt mærke nervøsiteten, fordi vi har hentet en ung ideologisk træner med en helt bestemt spillestil. Dette selvom det er det, jeg har drømt om længe. Desværre oplever man jo bare tit, at en træner ikke vil gå på kompromis med sin spillestil. Men Erik har smidt nogle af sine principper på sidelinjen og hurtigt indset, at dette hold skal have selvtillid, inden hans spillestil kan lykkedes.

Efter de to første fadæser mod Brighton og Brentford har han lynhurtigt omstillet sig til Premier League. Han har indset, at selvtillid kommer af sejre, og jo mere selvtillid spillerne får, jo hurtigere finder vi plads til at få implementeret spillestilen. Derfor er der nogle ting, han er blevet nødt til at ændre midlertidigt i spillestilen. Fire sejre i træk, inklusiv sejre over Liverpool og Arsenal, må siges at være godkendt. Ingen hold virker til at have fundet rytmen 100% endnu, og i skrivende stund er vi tre point fra toppen. Jeg er dog ikke vild med, at han flere gange har lavet tre indskiftninger samtidig til sidst i kampen. Først mod Brighton da vi var ved at lægge et pres, og igen mod Liverpool da vi skulle holde en føring. Jeg synes, det ødelægger rytmen for meget på et meget kritisk tidspunkt i kampen.

Bedømmelsen her kommer altså på baggrund af en smule skuffelse over, at vi ikke er kommet længere spillemæssigt, end vi er, men med en anerkendelse af at Erik er startet med en trup uden selvtillid, og som virkede uharmonisk.

Transfer: 8/10 Hag

Dette afsnit kunne hurtig blive endnu en kritik mod Glazer familien. Den kunne hurtig komme til at handle om fejlende transferstrategier og panikindkøb før lukketid. Men jeg er faktisk langt hen ad vejen tilfreds. Har der været dyre panikkøb? Ja! Men de hedder Casemiro og Anthony, ikke Falcao, Fellaini og hvad vi ellers har oplevet. Det er spillere der passer til Ten Hag.

Derudover, som jeg skrev for fjorten dage siden, er jeg yderst tilfreds med, at vi har hentet holdspillere ind, der forstår at arbejde for hinanden. Til gengæld har spillere som Pogba og Jesse Lingard, der har levet deres liv mere på instagram forladt os. Det har jeg svært ved ikke at være glad over. Det der gør, at Ten Hag får meget kredit i denne bedømmelse er, at det virker som om, at Uniteds rekrutteringsafdeling er sat til siden, og at man har lyttet på Ten Hag. Martinez, Anthony, Eriksen og Malacia er jeg sikker på, at Ten Hag selv har været ude og pege på.

Det virker altså til, han får noget opbakning her. United har ikke vist større tillid til en manager, i forhold til hvem der skulle hentes ind, siden Sir Alex. Derfor virker det for mig som et yderst spændende transfervindue.  Jeg er nervøs for to positioner, som jeg ikke helt forstår, ikke er blevet taget mere hånd om. Den første er højrebacken. Dalot er kommet nogenlunde i gange, og det passer ham fint, at United presser højere oppe på banen nu. Men positionen er tyndt besat og Dalots bundniveau skal hæves en del. Den sidste plads er frontangriberen. Ronaldo-sagaen endte med, han blev her, og nu skal han altså ud at bevise noget. Hvis han drømmer om Champions League, skal han ud til vinter, og hvis han som 37-årig vil overbevise en Champions League titel-aspirant til at hente ham, skal han ud at brænde Premier League af nu. Lad os håbe, han kan finde noget motivation i det, for det virker ikke som om, motivationen kommer af at spille i klubben, der behandler ham som en legende.

Mandskabsbehandling 9/10 Hag

Ja, her er jeg allermest oppe at ringe over Erik. Det er ikke meget, der undslipper Carrington, og det kan derfor være på en billig baggrund, han får denne bedømmelse. Men måske allermest derfor. Carrington har tidligere været hullet som en si, og forskellige rygter om episoder på træningsbanen og i omklædningsrummet har fyldt i medierne. Det virker til at være stoppet nu. Så ser jeg også bare en anden attitude på banen.

Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor meget jeg elsker, at hvert vigtigt indgreb fra forsvaret bliver fejret af hele holdet, som var det et mål. Holdet virker til at have rykket sammen i bussen, og det skal Erik have stor ros for. Hans stunt med at sende spillerne - og sig selv - på løbetur efter Brentford nederlaget kan gå hen og blive en ikonisk fortælling i klubbens historie, hvis Eriks tid i klubben bliver lige så succesfuld, som vi alle drømmer om. Erik skal også have stor ros for at turde bænke stjerner og ikke finde sig i hvad som helst. Til sidst vil jeg nævne hans evner i medierne. Han er ærlig og siger tingene, som de er. Men han gør det uden at smide sine spillere under bussen. Mange var glade for Rangnicks ærlighed, men jeg synes han i for høj grad snakkede sine spillere ned, og derfor var han med til at få dem til at miste troen på projektet og på egne evner.

 

Samlet vurdering: 8/10 Hag