Har Solskjær fundet sin angriber?

21. juli 2020
Rasmus Onslev Kremmer
Har Solskjær fundet sin angriber?

Foto: Getty Images

Old Trafford har gennem årene været scene for nogle af verdens bedste angribere. Cantona, Yorke, Cole, Ronaldo, van Nistelrooy, Rooney og van Persie blot for at nævne nogle. Det har dog knebet med en angriber, der kan blande sig i topscorerstriden i Premier League, i de seneste sæsoner. 

Nu ser det dog ud til, at Solskjær måske har fået en vaskeægte klasseangriber foræret. Martial har for alvor taget ansvaret på sig i denne sæson og betalt tilbage i forhold til tilliden fra den norske manager. Den franske 9er har især imponeret i perioden efter Coronalockdownen.

Martial har fundet et fantastisk samarbejde med Rashford. På et tidspunkt lignede det, at de skulle konkurrere om pladsen til venstre i angrebet, og taberen måtte formentlig finde spilletid et andet sted. Solskjær har dog set en potentiale i Martial som spidsangriber, og franskmanden har kvitteret med 22 mål i 42 kampe – de 17 af dem i Premier League. I øvrigt samme antal ligamål som Rashford.

Dermed er Martial oppe på 51 Premier League-mål i den røde trøje. Han er den tiende spiller til at runde milepælen med 50 mål.  Ingen andre klubber har så mange spillere med +50 mål. Der er dog et stykke vej til Rooneys 183.

 

Fra udskældt til stjerne

Solskjær er forståeligt nok glad for sin unge stjerneduo. Efter kampen mod Crystal Palace udtalte han for eksempel:

- Målene fra Rashford og Martial var en fornøjelse at se på, og vi ved, at de kan alt lige nu. Det er spændende at se og spændende som manager. Det er spændende at se, at de gerne vil blive bedre og forbedre sig, så det er skønt. 

Martial er ikke blot blevet mere kynisk foran målet. Han kan lave både flotte og lette mål, og han er blevet en god opspilsstation med ryggen mod målet. Han kan både holde fast i bolden og spille den videre. Samtidig er han – ligesom de fleste andre spillere – begyndt at arbejde hårdere under Solskjær.

Mourinho kunne ikke bruge Martial og ville bytte ham med Perisic fra Inter. Vi skal vist være glade for, at den handel aldrig blev til noget. Franskmanden har i hvert fald løst Solksjærs angrebsproblem på den korte bane og gjort sig fortjent til endnu en sæson som førstevalget på pladsen.

 

Plads til forstærkninger

Dermed ikke sagt at Manchester United ikke skal forstærke sig i front. Både The Treble-holdet fra 1999 og Champions League-vinderne fra 2008 havde flere strenge at spille på i forhold til angrebspositionerne. I 1999 var det Yorke, Cole, Sheringham og Solskjær, der huserede, mens angriberne i 2008 hed Ronaldo, Rooney, Saha og Tevez.

På dagens hold kan Martial, Rashford, Greenwood og Ighalo alle indtage posistionen som frontangriber. Rashford er dog bedre på kanten, mens Greenwood, der har imponeret som højre kant på det seneste, stadig mangler lidt. Der er dog ikke tvivl om, at han potentielt kan blive den nye topscorer på Old Trafford.

Ighalo er en udmærket back-up, men han er i klubben på lånt tid. Hvis Manchester United skal tage et skridt op i tabellen, skal truppen forstærkes. Det gælder også i front. Det kan være endnu en klasseangriber, men det kan også sagtens være en kantspiller a la Sancho, som der har været meget snak om. Det vil tage noget spilletid fra Greenwood, men det vil samtidig give ham muligheden for at udvikle sig som angriber i nogle af kampene.

Det bliver spændende at se, hvad klubbens planer er i det kommende transfermarked. Der er ingen tvivl om, at truppen stadig mangler noget kvalitet. De seneste kampe har tydeligt vist, at bredden ikke er god nok. Jeg synes dog, at Martial i den grad har gjort sig fortjent til en sæson i trøje nummer 9.