Hvad gør vi nu, lille du?

20. marts 2023
Morten
Hvad gør vi nu, lille du?

Foto: Getty Images

Vi er i slutningen af marts, men der mangler stadig 12 kampe i Premier League alene. VM-pausen har givet en følelse af, at det her er verdens længste sæson. Det er enten det, eller det faktum at Manchester United er med i samtlige turneringer. Mesterskabet synes endeligt ude af syne, og desværre begynder top 4 ræset at banke lidt på i stedet. Næste søndags kamp mod Newcastle kan blive meget afgørende for, hvor meget fokus vi skal have på Premier League resten af sæsonen. 

Det er nemlig Uniteds store problem lige nu. vi skal prioritere.

Vi har simpelthen ikke truppen til at være med i fire turneringer. Kvalitetsmæssigt synes jeg efterhånden, vi har en start-11’er, der er konkurrencedygtig med de bedste hold i Europa. Det har de også vist med sejre over Barcelona og City. Men bænken er ikke bred nok. 

Ten Hag har flyttet United til et nyt niveau. Men det gør bare, at han fra næste sæson bliver ramt af endnu større forventninger. Det er slutningen af marts, og de første transferrygter om sommerens transfervindue er begyndt at rulle. Det er derfor, som Gasolin gjorde det, oplagt at spørge: Hvad gør vi nu, lille du? Følgende er derfor en prioriteret liste over, hvilke positioner jeg synes, vores klub skal have fokus på her til sommer. 

1. Central angriber

Jeg er egentlig ikke så kritisk over det, Weghorst har vist i hans tid i klubben. Men jeg tror, det er tydeligt for enhver, at Weghorst ikke er manden der banker 20+ mål ind på en sæson. Det kan Rashford måske, men jeg synes det er en nødløsning at bruge Rashford centralt. Ten Hag får mest ud af Rashford på venstre side, hvor han kan starte bredt, mens opspillet foregår i højre side af banen. Det isolerer ham med modstanderens back og giver ham plads, når Bruno, Casemiro og Eriksen får mulighed for at vende spillet hurtigt. Så vi skal ud og lede efter en angriber, der kan trække noget mere opmærksomhed fra midterforsvarene. Han behøver ikke være stor i min optik. Han må meget gerne kunne arbejde i begge retninger, altså have hurtigheden til at true bagrummet, men samtidig have teknikken til at søge lidt ned i banen og deltage i opspillet. Det skaber nemlig huller, Rashford kan løbe i. Det gør Weghorst egentligt okay, synes jeg. Han har bare ikke farten og målnæsen til at komme med i anden bølgen, når Rashy stikker afsted. Her SKAL vi forbedres i start 11-eren. Alle andre positioner kan vi nøjes med at styrke bredden.

2. Midterforsvar

For mig er der ingen grund til at hente til start-11’eren her. Varane og Martinez er nogle af mine favoritter i denne sæson. Deres samarbejde, og ikke mindst den ære de viser i at forsvare, har skabt en helt ny attitude på det her hold. De går forrest og forlanger noget af de andre. 

Men vi skal være bedre dækket ind ved skader og karantæner. Især Varane har jo en mindre historik for skader. Vi skal derfor have spillere der kan gå ind i ”mindre” kampe og give de to førstevalgte en pause. Lindeløf synes jeg passer fint til den beskrivelse. Han er god på bolden og vil skulle bruges i kampe, hvor vi er favoritter. Desuden vil han til nøds kunne spille Casemiros plads. Maguire skal skippes afsted nu. Kan vi få bare en smule penge for ham, må vi tage dem. Niveauet er der ikke, og det går ikke at have en anfører, der ikke spiller, og som de andre spillere er utrygge ved. 

3. Central Midtbane

Igen er det til bredden vi mangler her. Men måske også til start-11’eren faktisk. Casemiro har brug for noget aflastning en gang i mellem. Der er McTominay ikke dygtig nok som 6’er. Jeg kan egentlig godt lide McTominay, men det er for hans arbejdsiver, og fordi han kommer fra akademiet. Der skal mere kvalitet til, når Casemiro skal have en pause. Jeg synes, Eriksen fungerer fantastisk som 8’er, især når han spiller med Bruno som 10’er. Men der er alligevel 8’er pladsen, jeg ville hente til, hvis jeg var manager i Manchester United. Frankie de Jong er nævnt 1000 gange. Men jeg tror ikke på den, så længe Barcelona vinder titler igen. En 8’er vil løse flere problemer, også selvom vi kun henter én som backup til Eriksen. Udover at være backup til Eriksen, vil det også være en backup til Bruno, fordi Eriksen så kan tage hans plads. 

4. Målmand

Sidst men ikke mindst vil jeg nævne målmandspladsen. De Gea kan sagtens stå en sæson eller to mere på dette niveau. Det er jeg ikke i tvivl om. Men jeg synes, det er på tide, at vi begynder at hente en kronprins ind. Butland og Heaton er bare ikke langtidssikre løsninger, og Henderson har snakket sig selv ud af klubben. Jeg synes, United skal prioritere at få hentet en ung keeper ind, og her vil jeg komme med mit eneste reelle bud på en specifik spiller i denne kommentar; Mads Hermansen fra Brøndby. Han kan hentes rimelig billigt, og der er mulighed for at give ham et par år til at udvikle sig. Man kunne eventuelt udleje ham næste år og så give ham pokalturneringer næste år igen. Jeg synes, han er spændende, og det er på tide, vi begynder at tænke i, hvad der skal ske efter David de Gea.