Mangel på målsluger i den røde del af Manchester

12. april 2023
Tobias Henriksen
Mangel på målsluger i den røde del af Manchester

Foto: Getty Images

Skulle man spørge en vilkårlig Manchester United fan, hvilken position de helst så blive forstærket i sommerens kommende transfervindue, ville vedkommende formodentligt rungende svare ”en angriber”. Wout Weghorst har efterhånden bevist, at hans styrker og kompetencer findes andetsteds end foran modstanderens mål, og han er altså ikke en langtidsholdbar løsning i angrebet. Når Weghorsts lånekontrakt udløber, er man i førsteholdstruppen efterladt med en evigt skadesplaget Anthony Martial og Mason Greenwood, som man stadig ikke ved, hvad der kommer til at ske med.

Ikke siden 2012/13 sæsonen, hvor Robin van Persie scorede 26 mål, har en Manchester United angriber scoret 20+ Premier League mål i en enkelt sæson. En verdensklasse angriber ville gøre underværker for holdet og Erik ten Hags videre projekt - en angriber, der ville kunne katapultere klubben i retning ad mere sølvtøj. Imens det er let at udråbe kvaliteten i angriberpositionen som værende utilstrækkelig, er det straks sværere at sige, hvem den tilkommende angriber skal være – og hvor realistisk det egentligt er at hente denne. To profilerede angribere, der har været kædet sammen med Manchester United, er Harry Kane og Victor Osimhen. Snakker man om verdens bedste angribere, er Kane svær at komme udenom. Sæson efter sæson er han at finde blandt toppen af Premier Leagues målscorere, om end han også er garant for oplæg. Harry Kane er en komplet angriber, der med sin titel som engelsk landsholdsanfører gør ham til en drømmetransfer set på papiret.

Tottenham ønsker øjensynligt ikke at sælge ham til en anden engelsk klub, men det må formodes, at Kane ønsker at blive i England, da han er godt på vej til at slå Alan Shearers rekord som den mest scorende Premier League-spiller nogensinde. Til sommer går han belejligvis ind i det sidste år af sin kontrakt, og medmindre Kane vælger at forlænge denne, skal Tottenham sælge ham, hvis de ønsker at få penge for ham, som helt sikkert vil blive en klækkelig sum.

Kigger man mod Victor Osimhen har man at gøre med en mere klassisk målræv, hvis forcer først og fremmest er at finde inde i feltet. Osimhen kan dog næppe ses som et billigere alternativ til Kane, idet han har taget Serie A med storm, og i øjeblikket er i gang med en brandsæson. Endvidere er han fem år yngre end Kane, som yderligere forøger hans pris. Ved Harry Kane har man et mere sikkert valg: En spiller med stor erfaring fra øverste hylde, og som i forvejen er en etableret Premier League spiller. Osimhen vil dog have potentiale for yderligere at kunne udvikle sig, hvilket gør ham særdeles attraktiv som en langtidsløsning. Men der er også et transferbudget at tage hensyn til. Skulle Manchester United få nye ejere før eller under transfervinduet, er det dog plausibelt, at man vil være mere rundhåndet i forsøget på at lave en statement-transfer.

Naturligvis er der også mulighed for, at scoutsene og ten Hag har en helt tredje spiller i kikkerten. Men skulle valget alligevel ende med at være mellem Harry Kane og Victor Osimhen, fremstår Kane i min optik som det bedste valg af det to. Hvis det antages at begge spillere er i et nogenlunde ens prisleje, vil beslutningen i sidste ende komme an på, om man - måske lidt simplificeret - vægter erfaring højere end potentiale. Det er et svært valg, men uanset hvilken spiller der vælges, vil man få en kvalitetsangriber, der unægteligt vil styrke angrebet