Mere Pogba og Bruno – mindre Lingard og Perreira

23. juni 2020
Mads Kaltoft Nørring
Mere Pogba og Bruno – mindre Lingard og Perreira

Foto: Getty Images

Jeg vil indlede denne klumme med at understrege, hvor glad jeg var for at se United spille igen, da det i fredags blev til 1-1 mod Tottenham. Det er længe siden, jeg har været så spændt inden en United-kamp, og forventningens glæde inden kampen mindede mig om noget, jeg tidligere har haft, når United skulle spille store finaler. Det var altså bare fedt!

Nu venter der et tætpakket program med ni kampe på godt en måneds tid – altså cirka én kamp hver tredje dag (her er ikke medregnet videre avancement i FA Cuppen) efterfulgt af et Europa League-slutspil.

Hvis man på en eller anden måde skal finde noget positivt ift. Corona-krisen, er det, at United nu igen har en tæt på skadefri trup at benytte, og det bliver vigtigt i denne periode! Vi er i skrivende stund fem point efter Chelsea, og der er ikke plads til mange fejltrin, hvis forhåbningerne – og forventningerne – til en top 4-placering skal indfries, eller hvis United skal gøre sig gældende helt fremme i Europa League og FA Cuppen.

Men hvad er det mere præcist, United har brug for, for at vi kan spille med helt fremme i både Europa League, FA Cuppen og for at nå top 4-placeringen i Premier League? Det kommer jeg her med nogle bud på.

En stabil defensiv
David De Gea har været meget i skudlinjen i denne sæson – og har ikke været det mindre siden Tottenham-kampen. En del, inklusiv Roy Keane, mener, at De Gea skulle have forhindret Bergwijns 1-0 mål. Jeg er selv delt på spørgsmålet om, hvorvidt den skulle være reddet eller ej, men hvis United skal være med helt fremme, har vi brug for, at De Gea tager sådan nogle bolde. Vi har brug for, han finder den form, han de sidste mange år har vist.

Foran ham har vi ligeledes brug for, at Wan Bissaka, Lindelöf, Maguire og Shaw holder samme høje niveau som inden Corona-pandemien satte ind. Jeg håber ikke, at der bliver lavet for mange rokeringer på de bagerste fem pladser den kommende måned, hvis man kan undgå det. Jeg ser dette som vores mest solide fundament, og som et vigtigt udgangspunkt både for at vinde kampe, men også for at skabe mere tryghed, frihed og kreativitet til dem længere fremme på banen.

Pogba skal gide og skal styre midtbanen med Bruno
Vi er simpelthen afhængige af, at Pogba gider spille! Manden viste så sent som i fredags klassen mod Tottenham, og hvis han kan bevare den spilleglæde, bliver han en kæmpegevinst! Omvendt er jeg heller ikke sen til at sige, at der på nuværende tidspunkt ikke er tid til, at Pogba skal løbe rundt for længe i en kamp og virke som en, der hellere ville være alle mulige andre steder – så skal han ikke være på holdet.

Derudover har vi brug for, at Pogba og Bruno er på banen samtidig. United har siden Brunos ankomst haft et klart farligere udtryk offensivt, og krydret med Pogbas topniveau vil alle hold i verden elske at have de to på samme hold – og modstanderne vil samtidig frygte det! Det er måske urealistisk at tro, at de to kan spille samtlige minutter sammen, men man skal som udgangspunkt prøve at have mindst én af de to på banen – men allerhelst begge to!

Meget mindre Lingard og Perreira
Lad mig gøre det kort. Phil Jones (som alligevel aldrig spiller), Jesse Lingard og Andreas Perreira skal have så få kampe som muligt. De skal spilles i kampe, der enten er uden betydning, eller hvis en kamp allerede er afgjort. Det lyder måske hårdt, men de har bare ikke niveauet til United, og vi skal prøve at holde os fra, at de får meget spilletid den næste måned, det er der ikke råd til.

Rashford skal hurtigt tilbage i topform og Martial skal være skarp
Rashford var – indtil skaden som han fik mod Wolves i januar – Uniteds bedste spiller i denne sæson. Han lignede flere gange en ægte verdensstjerne! For at få succes i denne sæson, har vi brug for, at Rashford lynhurtigt genfinder formen fra første halvdel af sæsonen, hvor han bidragede med 19 mål i alle turneringer, og hvor han konstant var en trussel for ethvert forsvar.
Han er i min optik vores farligste kort offensivt (pt. sammen med Bruno) og vi har brug for, han kommer i gang hurtigt!

Martial ser jeg ikke som Uniteds svar på en 9’er fra næste sæson. Han er simpelthen for svingende og for ustabil. Han er fantastisk på sine bedste dage, usynlig på sine værste. Når det er sagt, har vi dog brug for, at han rammer de fantastiske dage den næste måned, ellers bliver det svært for os at vinde noget i år. Ighalo har vist sig som en supersub, men Martial skal finde målformen frem!

Det kunne være rart med forstærkninger
Står det til mig, bør en højre kant være meget højt oppe på prioriteringslisten hos United, når man snart skal ud og hente forstærkninger. James er en god breddespiller, men han er ikke god nok til at være i en start 11’er. Greenwood skal være Uniteds fremtidige frontangriber, og jeg ser ikke ham som svaret på en højrekant. Jeg ser i øvrigt heller ikke Mata, Lingard eller andre i United-truppen være den højrekant, der kan fylde pladsen ud på et United-værdigt niveau. Hvis vi skal tilbage til toppen af nationale og internationale turneringer, skal vi have en højrekant på niveau med Rashford.
Kan man få en højrekant ind af høj kvalitet, kan det måske være med til at booste Uniteds chancer for en top 4-placering, hvis man tør håbe på en lignende effekt som den Bruno havde.

Ro omkring holdet
I en tid, hvor der har været mange positive strømme i og omkring United – særligt med tanke på deres form inden Corona-krisen, samt klubbens og Rashfords ageren under Corona-krisen, er det fortsat vigtigt at Solskjær fokuserer på de positive ting og står op for sine spillere, som han i øvrigt altid har været god til.
I en tid, hvor transfervinduet står til at åbne meget snart, følger der naturligvis meget virvar omkring salg og køb i United.

Jeg tror det er vigtigt, at Solskjær skaber noget ro omkring mulige transfers ved at afvise alt, indtil noget er helt sikkert. Der er brug for 100% fokus på kerneopgaven – nemlig at nå de mål, jeg indledningsvis risede op.