Mon Ed Woodward selv tror på de ord, han siger?

25. september 2019
Jonas Brønd Nielsen
Mon Ed Woodward selv tror på de ord, han siger?

Foto: Getty Images

Hvor længe kan han få lov til at slippe af sted med så bovlam og politikeragtig en undskyldning for, at Manchester United er så uendeligt langt fra toppen i England og Europa?

Åbenbart for evigt. Sådan føles det i hvert fald. For det bliver ved.

Da Ed Woodward tirsdag præsenterede en omsætning i Manchester United på 627,1 millioner pund for årets første seks måneder, fulgte kommentaren: ”Vi er fortsat fokuserede på genopbygningen af holdet og fortsætter med at forstærke ungdomssystemet på linje med klubbens og managerens filosofi.”

Fortsat fokuserede på genopbygningen af holdet…

Aha. Og hvor lang tid skal den genopbygning så vare? Hvad skal den koste?

Siden 2013, hvor Sir Alex Ferguson stoppede i klubben, har Manchester United ifølge Transfermarkt brugt 1,053 milliarder euro på at købe spillere. Til sammenligning har Manchester City brugt 1,2 milliarder euro. Liverpool har brugt 774 millioner euro.

Den sammenligning illustrerer udmærket, hvor meget bedre tingene hænger sammen i City og Liverpool. Hvor overlegent de sportslige ledelser agerer ift. Uniteds ditto.

I ovennævnte periode har Manchester City vundet Premier League tre gange, FA Cup’en en enkelt gang og Liga Cup’en fire gange. Liverpool har vundet Champions League, har været et mulehår fra at vinde Premier League og ligner lige nu en favorit til at vinde Premier League i denne sæson. United har vundet FA Cup’en, Liga Cup’en og Europa League. Jeg ville gerne bytte med de andre.

Det er en næsten ubærlig tanke, at United er så ufatteligt langt efter de lyseblå naboer. Og efter de røde i Liverpool.

Jeg kunne sagtens acceptere to-tre-fire år med en solid og troværdig genopbygning af truppen. Jeg kunne sagtens acceptere nogle år helt uden trofæer, hvis jeg kunne se, at vi var på vej mod noget rigtigt. Men nu er der gået så mange år og brugt så mange penge, at en udtalelse om, at genopbygningen fortsætter, er utroværdig og pinlig.

Det er vanskeligt at få øje på, hvad den genopbygning består i.

Manchester United sidder hjælpeløst fast, på trods af at der er kastet næsten lige så mange penge efter nyt blod til spillertruppen som i Manchester City.

Der har de seneste seks år været hyppig udskiftning i spillertruppen, og vi har været igennem et par bekostelige managerskift. Det må efterhånden være klart for enhver, at det er længere oppe i systemet, at der er problemer.

Et af dem er Ed Woodward. Han er dygtig til at tjene penge og skaffe sponsorer, men det rent sportslige har han efterhånden vist, at han ikke har begreb om.

Men hans retorik antyder, at han altså har tænkt sig at fortsætte sin såkaldte genopbygning af holdet.

Mon han selv tror på de ting, han siger? Sådan for alvor. Og tror han selv på de ting, han gør?

I så fald er han godt og grundigt naiv eller også dækker nogle skyklapper for realiteterne i klubben.

Så længe han slipper af sted med sine bovlamme bortforklaringer, må vi finde os i at være langt efter toppen i Europa og England.