Ny sæson – ny kommentar

27. august 2019
Morten Kamper
Ny sæson – ny kommentar

Kære læsere

 

Som I sikkert har bemærket, er supporterklubbens kommentar udkommet lettere sporadisk. Det gør vi nu noget ved. Fra og med denne uge vil kommentaren udkomme på ugentlig basis, hvor vores dygtige skribenter vil skrive om, hvad der rører sig i Manchester United.

Kommentaren er skrevet af fans for fans. Det betyder samtidig, at meningerne oftest er delte, og at diskussionerne om Glazers, Woodward, Pogba og Ole Gunnar Solskjær kan ende i det røde felt. Vi har alle en holdning, og vi i supporterklubben elsker den gode debat og de fine argumenter.

Men når det så er sagt, må vi samtidig dele dette med jer; Vi har i den seneste tid på vores Facebook-side fået beskeder i vores indbakke fra folk, som er blevet kaldt alverdens grimme ting - oftest kombineret med nedladende seksuelle referencer. Ligeledes er racistiske udtryk og vendinger dukket op. Dette er fuldstændig og aldeles uacceptabelt. Vi har ingen interesse i at skulle løfte pegefingre og tjekke alle tråde, der diskuteres i. Det vil i udgangspunktet være en alt for stor opgave, men vi føler os nødsaget til det, hvis vi bliver ved med at se disse ukonstruktive indlæg.

Derfor er denne kommentar også en reminder om den gode tone. Respekter hinandens synspunkter, selvom I ikke er enige. Vi er helt med på, at følelserne kan være oppe at køre, når United taber eller underpræsterer, men vi har alligevel en forpligtigelse til at føre en sober online-diskussion.

Vi kan i sidste ende blokkere folk fra siden, og vi har mulighed for at slette og redigere indspark, men vi er egentlig ikke specielt interesserede i at påtage os denne rolle. Vi vil ytringsfriheden, hvor der er plads til multivers og forskellige meninger.

Derfor, kære læsere, har I alle en forpligtigelse til at føre den gode tone i jeres argumentation på supporterklubbens sociale platforme.

Vi bliver alle beriget af argumenter, der nødvendigvis ikke helt stemmer overnes med egen overbevisning. Det fremmer refleksionen, og vi kan faktisk - tro det eller ej - lære af hinanden, hvis bare vi fører en konstruktiv debat.

Så med et ønske om den gode tone og berigende meningsudvekslinger ønskes I alle en rigtig god sæson.

På vegne af den danske afdeling af supporterklubben

Formand

Morten Kamper

- Banner picture by Getty Images