Sådan må man simpelthen ikke sige som United-manager

14. januar 2020
Jonas Brønd Nielsen
Sådan må man simpelthen ikke sige som United-manager

Foto: Getty Images

Small club mentality. Ganske enkelt.

Den slags må ikke komme over en United-managers læber.

Der er næppe en eneste United-fan, der ikke er faldet over udtalelsen, men for en god ordens skyld tager vi den lige her.

- You know, when you play Man City in the Carabao Cup and they put their strongest team out, you know you’ve gone places. It means they respect us, and teams start to respect Man United coming here.

Og på dansk:

- Når du spiller mod Manchester City i Carabao Cup’en, og de stiller med stærkeste hold, så ved du, at du har rykket dig. Det betyder, at de respekterer os, og at andre hold begynder at respektere United.

Ja, sådan sagde han faktisk, Ole Gunnar Solskjær, efter at han blev bedt om at forholde sig til 3-1-nederlaget til Manchester City på bagkant af 4-0-sejren over Norwich. Han forsøgte vel at sætte resultatet i et positivt lys, men det mislykkedes totalt.

Forestil dig, hvis Norwich-manager Daniel Farke havde sagt sådan, efter at hans hold havde mødt Manchester City. Så havde der måske været en slags ræson i det. En logik.

Men når det kommer fra en United-manager? Det er en himmelråbende vanvittig udtalelse.

I 2014 sagde David Moyes, at United måtte aspirere til at nå Manchester Citys niveau og standard. Han blev latterliggjort.

Det var en udtalelse, der udtrykte ”small club mentality”.

Solskjærs udtalelse er værre.

Har han glemt, hvilken klub han er manager i? Næppe. Der skal være plads til småfejl, men den her udtalelse er enormt overraskende, når den kommer fra Solskjær.

Måske er det virkelig sådan, Solskjær har det. I så fald er han ikke den rette manager for vores klub. Og han skal i hvert fald ikke sige den slags højt.

Ingen er i tvivl om, at Manchester City i øjeblikket er lysår foran United, men en så underdanig udmelding afslører, at noget måske er galt i selvopfattelsen. Jeg plæderer ikke for naivitet, men der er simpelthen ikke nok swagger i mentaliteten bag Solskjærs udtalelse. Naturligvis forventer man, at City stiller i stærkeste opstilling, når United er modstanderen. Hvad ellers? Vi er Manchester United.

Vi skal da ikke måle vores styrke på, hvordan modstanderen stiller op. Vi skal måle vores styrke på resultater og præstationer. Mod Manchester City kunne vi have været bagud med fem, seks eller syv ved pausen. Den kamp understregede kun, hvor langt bagud vi er.

I øvrigt stillede City slet ikke i stærkeste opstilling. Claudio Bravo var på mål i stedet for Ederson, og Agüero var på bænken. City slagtede os med to af de normale startere ude.

Som jeg har set flere påpege – blandt andre The Athletic-journalist Daniel Taylor og podcasten ”No question about that” – så stillede Manchester City i forrige sæsons semifinale mod Burton Albion op med et hold, der var nogenlunde lige så stærkt som holdet, der mødte United (de Bruyne, Gündogan, David Silva, Riyah Mahrez, Gabriel Jesus, Leroy Sané).

Så medmindre Ole Gunnar Solskjær mener, at League One-klubben Burton Albion er et passende sammenligningsgrundlag for United, så giver hans udtalelse heller ikke i det lys nogen mening.

Solskjærs udmelding lyste af ”small club mentality”, og der er næsten ingenting, jeg er mere allergisk over for end det.

Sådan må man simpelthen ikke sige som United-manager.