Sikke en skuffende mandag

14. juli 2020
Steffen Yman Schneemark
Sikke en skuffende mandag

Foto: Getty Images

– Først en beslutning fra CAS, som jeg endnu ikke helt ved, hvad kommer til at betyde fremover, og så en dum afslutning på en ikke specielt godt spillet kamp (så resultatet er vel desværre ganske fair).

Hvis vi starter med CAS, så blev dommen, som den gjorde, fordi de ikke har kunnet finde tilstrækkelige beviser - men altså ikke ingen beviser - og et nedslag i bøden, selvom man mente. at City ikke har været gode nok til at hjælpe UEFA til at komme til bunds i sagen.

Firkantet set, er der ingen af os, der ved, hvad der er op og ned i den her sag, men det kan undre, at når UEFA har startet en sag og givet en dom, at man ikke har skulle have haft tilstrækkelig bevis – men vi må nok erkende at det skib er sejlet fremover, fordi City (og andre klubber der laver samme tricks) nu vil finde ud af, hvor der bliver kigget, og hvordan de dækker sporene endnu bedre. I den periode, hvor det her skulle være sket (2012-2016), fik de også et rap over nallerne for et brud på reglementet i 2014.

Jeg er ikke i tvivl om, at Financial Fair Play teoretisk er en god idé, men hvis den ikke stopper sager som de her, så er den nærmest nytteløs over for olie-rige mænd, der skal finde nyt legetøj. Der skulle komme en fuld forklaring fra CAS på deres hjemmeside i løbet af tirsdag eller onsdag, og så må vi se, om den kaster mere lys over sagen, eller om det bare bliver mere sniksnak.

I forhold til kampen mod Southampton, så synes jeg, at vi har set en tendens de sidste par kampe til noget fald i energien og det mentale overskud, og jeg tror, at OGS har været en smule nervøs som sejrene begyndte at vælte ind. Det kan lyde underligt, men han har altid gjort en dyd ud at rotere og sørge for, at alle fik spilletid og var sultne, og jeg tror, at OGS ville beholde momentum, men det er bare svært over så mange kampe.

Mandag aften var 5. kamp i træk med de samme startere, og de har haft et hårdere kampprogram end en normal sæson, fordi de spiller så mange kampe på kort tid, og derfor undrer det mig, at han er gået væk fra sit mantra.

Udover den fysiske og mentale træthed, stiger risikoen for skader også. Ja, vi kunne have hevet sejren hjem i går, og så havde alt været “fint”, men vi kan også sagtens spille fodbold uden eks. Fernandes og Greenwood i 90min, og jeg synes, hans udskiftninger de sidste par kampe har været al for sene i forhold til at få noget energi ind, og samtidig få sparet de spillere, som løber rigtig mange kilometer i øjeblikket. Og det skuffer mig en smule, fordi det virker som om, at det er alt eller intet med de her 11. Og jeg mener, at der er flere positioner, vi sagtens kan rotere på – og at satse på energi fra Pogba hver kamp, er nok at stramme den. Vi kan sagtens starte med eks. Williams, Fred og McSauce, og så lade Pogba erstatte Fernandes – jeg ser ikke, at der ellers kan roteres i hverken forsvaret (og det er en smule sørgeligt, at det ikke ser bedre ud defensivt) eller angrebet (Rashford, Martial og Greenwood), men jeg synes sagtens, at James og Ighalo kan komme ind noget før med energi og styrke, specielt mod Southampton hvor vi blev presset så hårdt til sidst, er det rart at have hurtige og friske ben oppe foran – generelt har jeg svært ved at forstå udskiftninger i det 85. minut (med mindre man hedder Obafemi og scorer i 6 minutters overtid!!!!)

Når det så er sagt, er jeg sikker på at vi kommer i Champions League til næste år – helst som nummer 3, men jeg tager også gerne en 4. Plads.