To Lyspunkter

03. september 2019
Karina Wulff Harrestrup
To Lyspunkter

To lyspunkter

Nå … fire kampe spillet, en sejr, et nederlag og to uafgjorte. Ingen tvivl om, at jeg havde langt større forventninger end fem point for fire kampe, for jeg synes, at vores preseason var lovende, og at der var takter til mere.

Vi startede fint mod Chelsea. Bevares, resultatet med 4-0 var nok lige i overkanten, når man kigger på spillet, men det var en fed start, og det var med til at hæve humøret og forventningerne. Og der var virkelig gode takter, selv om Chelsea absolut havde chancer til et mål eller to i første halvleg. Men vi gav den fuld skrue, var effektive og fik et lækkert resultat.

Men så kom nedturen ... En svær udebane mod Wolves havde jeg fint solgt for en uafgjort i sidste sæson, men man sad alligevel efterfølgende med en dum følelse, for det kunne - og skulle - have været tre point.

Nederlaget til Crystal Palace på hjemmebane var et ultimativt lavpunkt. At vi ikke formår at slå igen efter Daniel James’ udligning, men i stedet smider alt, var en fiasko, og skuffelsen var enorm... Det var den også med uafgjort igen mod Southampton i weekenden.

Spillet er ikke prangende, og det er noget af det, der for tiden (igen) gør ondt, når man ser United spille. I preseason var spillet sprudlende, og nu virker holdet desværre langt mere usammenhængende og nervøst igen. Pogba falder igennem, som han gjorde i slutningen af sidste sæson – der er dumme boldtab og uinspireret spil, selv om der da af og til kommer lidt af det, man kender fra hans bedste side. Og sådan er det med en del spillere. 

Lyspunkter har der heldigvis også været, og det har uden tvivl været vores to nye spillere: Daniel James og Aaron Wan-Bissaka. I hver sin ende af banen har de vist, hvorfor Ole Gunnar Solskjær har hentet dem til klubben.

Med tre mål allerede, en voldsom energi og passion, der er yderst lovende for fremtiden, har 21-årige Daniel James allerede sat sit præg på holdet. Det er tydeligt at se, hvorfor hans walisiske landsmand og landstræner, United-legenden Ryan Giggs, har talt meget varmt om sin walisiske landsholdsspiller. Jeg synes, han bliver ved med at imponere, og der er så meget fart og kreativitet i ham, at jeg slet ikke er i tvivl om, at den udvikling fortsætter. Det er skønt at se ham udfordre og ikke mindst hans reaktioner, når han scorer. Det er den slags, vi vil se fra alle spillere – hele tiden. Ja ja, jeg ved godt, det har været sagt flere gange, men jeg siger det også: Han minder om en ung Ryan Giggs med sin fart og sit spil, og når læremesteren selv har anbefalet ham, så er jeg ikke i tvivl om, at han kan blive en legendarisk United-spiller, hvis han fortsætter som indtil nu.

Men det er heldigvis ikke kun fremad banen, vi har hentet forstærkninger. Der var kraftigt brug for at optimere i forsvaret, og vi hentede både Harry Maguire og Aaron Wan-Bissaka. Maguire er kommet okay i gang, men der har været noget vaklen i de sidste tre kampe sammen med Victor Lindelöf. Lidt ærgerligt, for jeg ser et stort potentiale i det makkerpar – og jeg tror på, at det nok skal komme på plads. MEN lad os nu lige vente med at give dem prædikatet ”De nye Rio Ferdinand og Nemanja Vidic” – det er for tidligt, og der er lang vej til at kunne sige, at de er der, og det er enormt store fodboldstøvler at skulle fylde ud.

Det kan godt være, at Harry Maguire er landsholdsstjernen, der er hentet til en rekordpris, men det er unge Aaron Wan-Bissaka, der har imponeret mest. Den 21-årige højre back har kælenavnet ”Edderkoppen”, og det forstår man godt, for der er ikke mange, der kommer forbi det spind, han spænder ud, når han skal forhindre modstanderen i at komme frem til chancer. Han har spillet så godt for United, at det har fået ham udtaget til det engelske A-landshold. Og frem ad banen snupper han nogle lækre løb og kan sende gode indlæg ind. Han viser et imponerende overblik for en så ung spiller – og der er jo klart en grund til, at han i flere af sæsonens hidtil fire kampe er blevet kåret til Man of the Match på forskellige medier og fansider. Han viser nemlig – ligesom Daniel James – en skøn gejst, som vi har brug for.

Nu skal vi bare have resten af truppen til at komme helt op i gear. Men lad os nu være helt ærlige – vi er i en genopbygningsfase. Ole Gunnar Solskjær fik ikke helt det hevet ind i transfervinduet, som han havde håbet på – og vores trup er pt. ret smal, efter en del spillere i transfervinduet er sendt videre.  Jeg tror på projektet, men jeg ved desværre også godt, at der skal kæmpes hårdt for at nå en top-4-placering. Den er ikke umulig, hvis vi gearer op og spiller med den energi, som vores nye unge spillere viser. Men der skal en bedre indsats fra alle spillere til. Måske landsholdspausen kan give ekstra energi igen!!!

From Getty Images

Billeder fra Getty-Images