Tony Martial: Fremtidens 9’er?

29. oktober 2019
Lars Bertelsen
Tony Martial: Fremtidens 9’er?

Foto: Getty Images

Anthony Martial er vendt tilbage fra sin skadesperiode med to mål i to starter. Dertil kommer de to mål, som han lavede i sæsonens tre første kampe. Martial er dermed den spiller, der har det højeste scoringssnit i truppen. Spørgsmålet er, om han også er svaret på vores angrebsproblemer og for alvor er ved at udfolde sig som fremtidens 9’er?

Anthony Martials tid i Manchester har indtil videre været ligeved og næsten. Han har et åbenlyst potentiale, men en uheldig tendens til skader krydret med en uinteresseret mimik, har gjort det svært at spå om, hvorvidt potentialet nogensinde kan forløses.

Startede som kulthelt
Martials United-karriere startede ud som lyn og torden. Med et debutmål mod Liverpool efterfulgt at to kasser mod Southampton gjorde han hurtigt mediernes skriverier om en for høj transfersum til skamme. Martial blev kult blandt United-fans, og hans første sæson sluttede med en måltotal på 18. Fremtiden som Uniteds nye stjerneangriber så lys ud.

Zlatans ankomst bremsede udviklingen
Anden sæson blev mere problemfyldt for Anthony Martial. Allerede før sæsonens første fløjt var der problemer. Zlatan Ibrahimovic ankom til klubben og gjorde med det samme krav på rygnummer 9. Martial var angiveligt utilfreds med at være skubbet til side – både i forhold til status, men også bogstaveligt i forhold til sin position. Stort set alle sæsonens kampe blev med udgangspunkt i venstresiden og måltotalen var reduceret til blot 8 træffere, da sæsonen gik på hæld.

Kan Ole forløse potentialet?
Siden da har det været op og ned med Martials præstationer, men med Ole Gunnar Solskjær har drømmen om at forløse den unge franskmands potentiale fået kunstigt åndedræt. Martial er igen flyttet ind som centerangriber og rygnummer 9 er tilbageerobret. Ifølge Solskjær er der ingen udenfor truppen, der i virkeligheden forstår, hvor god han er. Derfor må vi håbe, at Martial bruger lejligheden til at bevise det. For selvom han i foråret underskrev en ny kontrakt, så er denne femte sæson nok også sidste mulighed for at vise, at United ikke skal sprænge banken for en ny angriber, men i stedet tro på, at han kan levere de mål, der kræves.

Ser man på tallene, så ser det lovede ud. Med 4 mål i 6 kampe har Martial et snit på 0,6 mål pr. kamp. Dertil kommer de lovede kombinationer med Marcus Rashford og Daniel James, der giver god grund til at håbe, at dette endelig er sæsonen, hvor Anthony Martial udfolder talentet, så også folk uden for truppen for lejlighed til at se, hvor god, han i virkeligheden er.