Velkommen til 20LEgend

21. december 2018
Karina Wulff Harrestrup
Velkommen til 20LEgend

”Oh what a night, late in May in 1999, Ole scored a goal in extra time, what a feeling what a night!”.

En sang, enhver United-supporter med respekt for sig selv har sunget igen og igen og igen… Men let’s face it - det er meget længe siden, der har været anledning til den store jubel i klubben.

Tre forskellige permanente managers: David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho har alle fået sparket, mens Ryan Giggs fik lov at tage resten af sæsonen, da hollænderen blev smidt på porten efter dårlige resultater og skidt attitude. Men ingen af de tre formåede at skabe ”Det United, vi kender”. Bevares, nogle trofæer er det da blevet til, men vi har ikke kæmpet med om mesterskabet - og det er det vil skal. HVERT ENESTE ÅR!

Norske Ole Gunnar Solskjær, 45, som er hentet på lån fra norske Molde resten af sæsonen, var en stjerne af kaliber for Manchester United som spiller med uendeligt mange vigtige mål for klubben. Ikke mindst det, der sikrede os Champions League-trofæet efter et vildt comeback i overtiden i Barcelona mod Bayern München i 1999.

Men Ole er så meget mere end bare en spiller, der har scoret kasser for klubben. Han ER gennemsyret af Manchester Uniteds ånd. Der er ingen tvivl om, at han har opbakning fra alle i klubben - og det lugter langt væk af, at Sir Alex Ferguson har været inde over - Ole er en mand, der kender klubben ind og ud - og han kan være den hårde børste i omklædningsrummet og på sidelinjen lige så vel som han kan give kantinedamen et stort knus og ønske alle en dejlig dag! - Det har han nemlig lært at sin mentor.

Solskjærs spillerkarriere sluttede i 2007 efter flere år med skadesproblemer, men det betød jo ikke et farvel til klubben. Han blev i en trænerrolle og arbejdede sammen med Alex Ferguson. Året efter blev han manager for reserveholdet - og han har arbejdet sammen med flere af det nuværende holds profiler - netop på reserveholdet.

- Jeg husker, jeg gav Jesse Lingard debut på reserveholdet - ude mod Burnley. Ungdomsholdet havde spillet dagen før, men han havde ikke spillet for dem, så han kom på reserveholdet mod Burnley. Indenfor bare to minutter går denne lille knægt ind i 50-50 mod en kæmpestor 1,95 høj centre back, og jeg kan stadig huske det. Han smadrer ham - den knægt var der bare ingen frygt i, lyder det bla. fra Solskjær, der også har haft Paul Pogba under sine vinger i en kort periode på reserveholdet.

Samtidig står Solskjær for at spille offensiv fodbold, og at spillere skal have chancen - og med det travle juleprogram, der kommer, har han allerede sagt, at de mange spillere får mulighed for at spille og vise, at de er Manchester united-spillere. Nogle kender han allerede - og andre skal han lære at kende, og derfor bliver det virkelig spændende at se, hvordan han sætter holdet - og hvordan spillerne leverer for ham.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at der er stor respekt for nordmanden i truppen - og jeg håber, at han kan få vendt stemningen så f.eks. en spiller som Pogba begynder at blomstre på Old Trafford - for vi ved jo fra Frankrigs kampe, hvor han oftest er en af de mest markante profiler - der leverer på banen!

I spidsen for ungdomsakademiet har vi Nicky Butt, som kender talenterne ind og ud… Hans råd skal bruges, og Ole siger selv, at det er det, som United handler om - at bruge klubben og få spillere op igennem systemet til førsteholdet. Det er ikke kun noget Sir Alex Ferguson stod for - det går helt tilbage til Sir Matt Busby, og det er det, vi skal holde ved.

Lørdag aften er det Solskjærs første kamp i spidsen for United - ude mod Cardiff, som han var manager for i 2014, og han har ikke glemt hvordan det var, at stå som Uniteds modstander:

- Det var en virkelig virkelig underlig følelse. En af de mest surrealistiske oplevelser i mit liv - at være på den anden side. Nu er jeg på den rigtige side, og jeg kan slet ikke vente, siger Solskjær i interviewet med Manchester United. Og hvor er det sigende! Det viser, hvor hjertet hører til, og jeg tror, at det er det, Manchester United har brug for nu - en manager, der lever og ånder for de røde djævle!

Samtidig er det skønt at se Mike Phelan tilbage. Han spillede for klubben fra 1989-1994, og han har i 14 år været på sidelinjen i forskellige funktioner i klubben. De fleste - ligesom mig - vil nok kalde ham Fergusons højre hånd, da han både har stået for reserveholdet og ikke mindst været træner for førsteholdet fra 2001 til 2008 - hvorefter han blev forfremmet til assistant manager for Ferguson. Han har arbejdet tættere med Ferguson end de fleste andre. Det er en vigtig tilføjelse sammen Solskjær, som bringer troen på en reetablering af klubben frem igen!

Der er 12 point at spille om i det travle juleprogram - og kald mig optimist, men jeg tror faktisk så meget på Solskjær og Phelan, at der kommer til at ske positive ting - og at spillerne får en helt anden attitude på banen, så jeg har spillet på, at der kommer 12 point ind på kontoen!

Og hvis du endnu ikke har set det cirka 20 min lange interview med Ole Gunnar Solskjær på Manchester Uniteds hjemmeside, så gør dig selv en tjeneste og tag tiden til det midt i juletravlheden og gaveindkøb … Jeg smilede STORT fra start til slut… DET her er, hvad vi har manglet! UNITED DNA!